zaterdag 28 juli 2007

Rasmussen de Kip met gouden eieren geslacht.




Wat heeft sport met de politiek te maken, zult u zeggen, nou alles en niets is dan mijn antwoord, want wat wielrenners moeten ondergaan is net zoiets als een burger in de west Europese landen, 10.000 regels en regeltjes, die we allemaal overtreden, maar zodra men ons wil slachten, ineens opduiken en niet VOOR maar TEGEN ons gebruikt worden.

In een rechtsstaat is iemand onschuldig totdat onomstotelijk bewezen is geworden dat hij/zij schuldig is aan een strafbaar feit en dan zal de “onafhankelijke” rechter een veroordeling uitspreken, na hoor en wederhoor te hebben toegepast en alle feiten van zowel de aanklager als de verdediging te hebben aangehoord en dan een gewogen beslissing nemen.

Rasmussen, ja hij heeft gejokt, gelogen zo u wilt, maar ik ken legio politici, bestuurders, managers en andere leidinggevende personen die logen dat het gedrukt stond en ermee weg kwamen, maar Rasmussen werd geofferd, zeg maar geslachtofferd vanwege de commerciële belangen van de Tour en de sponsor(s), dus daaaaaaaaag Rasmussen, weg geel, weg beloning voor een bikkelharde inspanning.

Maar ook in onze moderne staat is het individu vogelvrij verklaard door het collectieve belang, de regenten die bepalen de meest waanzinnige regels, uitzonderingen op de regels, en uitzonderingen op de uitzonderingen, waarna zo ongeveer alles en iedereen de kluts kwijt is en niemand meer weet wat nog zinvol en geoorloofd is of wat onzin en ongeoorloofd.

Bouwvakkers en andere werknemers mogen geen zware lasten boven de 20 kg tillen, maar in een sportschool mag men ongestraft meer dan 100 kg bankdrukken of gewichtheffen, al dan niet met als gevolg een ernstige kwetsuur die dan weer ongestraft afgewenteld wordt op de samenleving door een langdurig ziekteverlof of zelfs afkeuring en vervolgens een WAO uitkering.

Ondernemers moeten met dikke Arbo-regels rekening houden, alles is gereguleerd en geïndexeerd, maar tegelijkertijd kan iedereen ongestraft en zonder enige sanctie bungeejumpen, aam free climing doen, surfen, duiken, boksen, voetballen, motorracen, bergbeklimmen of skiën, met alle risico’s van blessures, maar dat mag de pret niet drukken, als de lamp in het kantoor maar luxe is.

Ook wielrenners zijn een onderdeel van de samenleving. Binnen het peloton heersen eigen regels en mores, maar daarboven zijn er de regels van de UCI en ASO, met daarbij de regels van de sponsoren, die wel eisen dat de renners zich in de picture fietsen, maar gelijk Pontius Pilatus de handen in onschuld wassen, als een renner betrapt wordt op oneigenlijke preparatie voor zijn prestatie.

Maar ook in de gewone samenleving kennen we dit fenomeen. We moeten presteren, ons aan de regels houden, hoe krom soms ook, want al zien we corrupte politici en politie, constateren we dat binnen justitie pedofilie geen zwaar vergrijp is, of dat coffeeshops drugs mogen verkopen, maar mogen werknemers op straffe van zware sancties geen sigaretje roken, terwijl tijdens dansfeesten mensen zich massaal aan drugs te buiten gaan, wordt de automobilist met een borrel op vervolgt.

Voor een wildplasser rukt de politie met 15 auto’s uit om hun ‘bedreigde’ collega assistentie te verlenen, maar laat men een man een gruwelijk marteldood sterven in afwachting van een ‘adequaat’ arrestatieteam, komen gemeente(n) weg met geprefabriceerde jaarverslagen waarin miljoenen zomaar “verdwijnen”, maar worden ondernemers door de fiscus op de slachtbank gelegd als in hun jaarrekening maar enkele tienduizenden Euro’s verdwijnen.

Ook onze topbedrijven gingen zonder problemen in de uitverkoop en verdwenen in buitenlandse handen, maar ineens heeft men het weer over het gouden aandeel, want stel je voor dat Rotterdam, Schiphol of onze energiereus Shell ineens in Chinese handen zou vallen, Zalm slachtte samen met zijn kompanen de kip met de gouden eieren en het resultaat…………Nederland uitgehold en achteruit gehold, zoals in Frankrijk de Tour de dupe werd van jarenlang gedogen, wanbeleid en commercie, is Nederland verkwanseld, uitgehold en mogen de burgers de rekening betalen.

Onze overheden en beleidsmakers produceren complete bibliotheken vol met lijvige rapporten die in de stellingen en schappen slechts stof verzamelen. Men heeft het over lik op stuk beleid, maar heeft voor de criminelen even geen tijd. Men reutelt en keutelt over het milieu, fijnstof, roetdeeltjes, maar kapt als overheid illegaal bossen en nagelt de burger die in eigen tuin illegaal één boom kapt genadeloos aan de schandpaal en presenteert deze een gepeperde nota.

Legitimatieplicht voor iedere burger, dus een dure ID kaart, om vervolgens te constateren dat alleen de eenvoudige burger erop afgerekend wordt, want kopdoekjes, burka’s of als het slinkse activisten betreft, dan ineens schijnt het beleid ineens minder hard gemaakt te worden, evenals agressie in ziekenhuizen tegen doktoren of verpleegkundigen. U en ik verdwijnen onverwijld in de cel, wegens lokaalvredebreuk, bedreiging of molest, maar niet als u toevallig van religieuze islamitische herkomst bent, dan ineens gelden de regels niet meer, dan is er een andere maat.

Men neuzelt over een schone sport, terwijl ieder kind weet, dat om topsport te kunnen bedrijven je “geprepareerd” en gesoigneerd moet worden met versterkende preparaten, vitamines en voedingssupplementen om de top te bereiken en te behouden.

Wie niet betrapt wordt is dus schoon en wie wel betrapt wordt is dan dom. Maar ook in het gewone leven kennen we dit fenomeen, want wie kent niet die aardige dames en heren die gul geven aan goede doelen, sponsor zijn en waarvan nagenoeg iedereen weet dat ze door crimineel gedrag aan hun vermogen zijn gekomen? Maar ja, wie niet betrapt wordt is dus schoon en wie wel is dom en mag gaan brommen. Maar laten dat nou juist de kleine kruimeldieven zijn, de mannen en vrouwen die een zwart klusje deden of wat geld verschreven om zichzelf of het personeel een douceurtje te geven.

De burger in dit land is melkvee, die meer en meer melk moet produceren, fijngemalen door wetten, verordeningen, regels en voorschriften, waardoor nagenoeg iedere vorm van vrij ondernemerschap en onafhankelijkheid een schijnvrijheid is geworden. De groene grazige weide is vervangen door een computer gecontroleerde loopstal, waarbinnen alles is gereguleerd en gecontroleerd en als de coureurs van de Tour geeft men ons de illusie dat wij het zijn die de koers mogen bepalen.

Nou niet dus. U mag stemmen op een voorgekookt partijprogramma, dat vervolgens in de prullenbak van de coalitie verdwijnt om dan als een soort van smakeloze stampot, veel van hetzelfde oude vertrouwde totaal kleur- en geurloze maaltijd, opgediend te worden en geserveerd wordt als betrof het een vier of vijf sterren Michelin maaltijd die uw smaakpapillen zal verwennen.

En net als de coureurs geloven we de sprookjes van de propaganda machine, accepteren we het keurslijf en maken we onszelf wijs dat we slimme topsporters zijn die de koers naar eigen hand kunnen zetten, want we weten niet eens meer wat echte vrijheid en onafhankelijkheid is, we weten niet eens meer wat recht is, laat staan wat solidariteit en saamhorigheid is, we geloven blindelings de ijdeltuiten en regenten, zoals de wielrenners hun UCI en ASO geloven en net als zij komen ook wij bedrogen uit, maar hopen dat de volgende tour, (regeerperiode), beter, mooier, eerlijker, oprechter zal worden.

1 opmerking:

Anoniem zei

het stuk gelezen en heb altijd beseft hoe wij hier in het keurslijf geperst worden en hoe wij als de echte nederlander zullen verdwijnen

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team