donderdag 12 juli 2007

Geert Wilders lanceert wet tegen burka


Gemengde reacties op boerkaverbod PVV

donderdag 12 juli 2007 13:45

(Novum) - In de Tweede Kamer wordt overwegend negatief gereageerd op het initiatiefwetsvoorstel van Geert Wilders (PVV) voor het verbod op het dragen van een boerka. Alleen de VVD is een voorstander. Als het aan Wilders ligt moeten vrouwen die een boerka of nikab dragen voor maximaal twaalf dagen de cel in. De PVV pleit voor het verbod in de openbare ruimte ter bevordering van de integratie, emancipatie en veiligheid.

De VVD is blij met het voorstel. Het verbod moet wel breder zijn dan alleen de boerka of nikab, zegt Kamerlid Halbe Zijlstra (VVD). 'Het moet ook gelden voor de bivakmuts. Het gaat om mensen die iets te verbergen hebben.' Als voorbeeld noemt hij de anti-globalist die zich tijdens demonstraties onherkenbaar maakt met een bivakmuts. Ook refereerde hij aan de recente opstand in de Rode Moskee in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad, waar een van de religieuze leiders vermomd als vrouw en gehuld in een boerka probeerde te ontsnappen.

Grootste regeringspartij CDA reageert terughoudend. Fractielid Wim van de Camp wil het voorstel eerst bestuderen en bespreken in zijn fractie. Ook wil hij het voorstel van het kabinet afwachten. In het regeerakkoord staat dat het kabinet komt met een verbod op gelaatsbedekkende kleding 'ter bescherming van de openbare orde en veiligheid'. De overige twee regeringspartijen PvdA en CU waren nog niet bereikbaar voor commentaar.

Grootste oppositiepartij SP is tegen boerka's, maar een straatverbod gaat te ver, zegt Jasper van Dijk. Een specifiek verbod van de boerka op scholen of in openbare ruimtes kan wel op zijn instemming rekenen.

D66 vindt het een beschavingsnorm om elkaars gezicht te zien, maar het wetsvoorstel gaat Fatma Koser Kaya (D66) te ver. Zij ziet meer heil in de 'wegemancipering' van de gezichtsbedekkende sluier. Daarnaast vreest zij een averechts effect, omdat het dragen van een boerka door alle aandacht kan verworden tot een statement. Ook GroenLinks verleent geen steun aan het plan. Kamerlid Naïma Azough pleit wel voor specifieke verboden op scholen, maar, belijdt verder het 'principiële standpunt dat je op straat alles mag dragen.'



Geloof nooit dat Geert het voormekaar krijgt.


Bericht door: frans01
kan iemand mij ff uitleggen hoe een burka babe voldoet aan de legitimatieplicht?
nee?? ok, dus is het dragen van de burka niet toegestaan


Bericht door: 50plus
Citaat
kan iemand mij ff uitleggen hoe een burka babe voldoet aan de legitimatieplicht?
nee?? ok, dus is het dragen van de burka niet toegestaan

Ze kan zich mee laten nemen conform de regels en ten burele in een verhoorkamertje aan een vrouwelijke agente haar ID en gezicht tonen..............ze zijn slim, net als de globalisten en (s)linkse criminele activisten die met hun bivakmutsen, operatie maskertjes en Fhata shaal verstoppen


Bericht door: 50plus
Juich dit wetsvoorstel van harte toe.................alle en is de vraag of de slappe ruggen van de kamer Wilders willen en zullen steunen


Bericht door: hirihiri123
Als een motorrijder door de politie aangehouden wordt moet hij ook zijn integraalhelm afdoen, om te kijken wat voor een kop er onder zit............Getuigt ook nog een beetje fatsoen, alhoewel dat "fatsoen "hier in nederland niet meer zo telt.
Bij de burqa draagsters ook doen: "Dame mag ik even Uw smoeltje zien ".....................Wed den dat ze roept"DIESCRIEMINASIE "

Ik vind het een prima wet, tevens voor bivakmutsen en andere "gezichtsbedekkende "vodsels................

het is toch te gek voor woorden als men met iemand praat, dat je het smoelwerk niet kunt / mag zien.

En een burqa of niqaab heeft niks maar dan ook niks met een geloof te maken..............
Het is gewoon provoceren wat die broedsels doen, anders niks...........jongens kijk es ff wat ik durf...................

In Pakistan liep ook zo'n gek in burqa, als vrouw verkleedt, maar viel op door zijn lengte.................. ...wat een held zeg............... :o :o :o


Bericht door: Wouter
ben benieuwd welke Haagse OEN met het argument van de integraalhelm en bivakmuts komt aankakken om op die manier de "rechten" van de tentjurken veilig te stellen.

Geen opmerkingen:

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team