maandag 9 juli 2007

Titel: Mes in ouderenzorg


De Telegraaf


Mes in ouderenzorg

Geen geld voor ’leuke dingen’

door Jaap Folkerts



DEN HAAG, zaterdag
Op de ouderenzorg moet volgend jaar vele honderden miljoenen euro’s worden bezuinigd.
Staatssecretaris Bussemaker (Volksgezondheid) schrapt zeer waarschijnlijk de boodschappenhulp en de begeleiding bij een wandelingetje uit de awbz. Ook mogen vergoedingen straks niet meer worden gebruikt voor ’leuke dingen’ als begeleid op vakantie, bioscoopbezoek en hobby’s.
De PvdA-bewindsvrouw ziet zich vanwege de explosief stijgende kosten genoodzaakt in te grijpen in de awbz (algemene wet bijzondere ziektekosten), waaruit de zorg voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten wordt gefinancierd. In totaal bedragen die een slordige 25 miljard euro. Op Prinsjesdag maakt Bussemaker haar definitieve plannen bekend.

Vergrijzing
De kosten van de awbz rijzen de pan uit door de vergrijzing, het veel te makkelijk verstrekken van maximale budgetten voor zorg en oneigenlijk gebruik. Bussemaker wil volgens ingewijden onder meer snijden in de zogenoemde ondersteunende begeleiding, die veel lijkt op welzijnswerk.




Daar valt bijvoorbeeld de boodschappenhulp onder, die 45 euro per uur kost. Maar ook begeleiding van een oudere bij bezoek aan de bioscoop en het ontwikkelen van hobby’s.
Daarnaast wil de staatssecretaris dat bij de toewijzing van zorg veel strenger wordt beoordeeld of iemand die wel écht nodig heeft. Het doel van de ingrijpende operatie is dat het awbz-geld straks alleen nog terechtkomt bij ouderen en langdurig zieken die dat écht keihard nodig hebben.
De nieuwe bezuinigingen lossen de awbz-problemen niet op. Op termijn blijft die onbetaalbaar door de vergrijzing.


Commentaren

Ja we laten ons liever plukken door parasieten en gelukzoekers die nooit gaan werken. Al 40 jaar lang en dan laat je de eigen bevolking natuurlijk mooi barsten !





Bericht door: Coosje
Ja we laten ons liever plukken door parasieten en gelukzoekers die nooit gaan werken. Al 40 jaar lang en dan laat je de eigen bevolking natuurlijk mooi barsten !
Helemaal mee eens. Je gaat je gewoon schuldig voelen dat je als geboren en getogen Nederlandse ook tot de grijsharigen behoort. Gelukkig kan ik mezelf nog goed redden.



Bericht door: Harige Bangmaker op 08 Juli 2007, 19:07:03
Het vergrijzingsprobleem is vooral een autochtoon Nederlands probleem. Wij Nederlanders krijgen gewoon niet genoeg kinderen die straks kunnen werken om de kosten van de verzorgingsstaat te kunnen betalen. Ik zie niet in welke zin allochtonen daar schuldig aan zijn.



Bericht door: JohannesW op 08 Juli 2007, 20:27:47
Harige toch denk ik dat de allochtonen er wel degelijk voor een groot deel schuldig aan zijn.
Als zij niet ook al 40 jaar uit de ruif van de verzorgingsstaat hadden gegeten, dan had Nederland volgens mij enkele honderden miljarden kunnen reserveren.
De laatste jaren is het helemaal erg,het gaat nu echt met vele miljarden per jaar,het geld dat nu aan het jonge Allochtonen tuig besteed wordt ,staat in geen enkele verhouding tot de ouderen en gehandicapte zorg van onze eigen mensen.
Eigen volk eerst, weet je wel.




Bericht door: spanjool op 08 Juli 2007, 22:14:31
Het vergrijzingsprobleem is vooral een autochtoon Nederlands probleem. Wij Nederlanders krijgen gewoon niet genoeg kinderen die straks kunnen werken om de kosten van de verzorgingsstaat te kunnen betalen. Ik zie niet in welke zin allochtonen daar schuldig aan zijn.

Net zoals JOhannes ben ik van mening dat 40 jaar etteren en honderden miljarden investeringen in allochtonen het allerslechtste idee van een stel waanzinnige waren. Ze kwamen niet om te werken, aanpassen, zich een met het land te voelen. Ze kwamen om uit te buiten, plukken te parasiteren. En dat was nu juist de bedoeling niet. Niet zitten de criminelen maar vooral de burgers opgescheept met 2 problemen. Achterlijke luie donders en de vergrijzing.

Misschien is het beter om eens het heel apparaat uit te dunnen, niksnutten, onwilligen en criminelen een enkeltje te geven, de deur op slot te doen, ambtenaren en andere leeglopers aan het werk te zetten. Zal een heleboel oplosssen en wat ruimte in dat smerige bomvolle en criminele land geven !

Voor meer commentaren kijk op het forum van de mooiste stek

Geen opmerkingen:

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team