vrijdag 6 juli 2007

Zweden sluit deur voor Iraakse vluchtelingen

Laatste 24 uur
Zweden sluit deur voor Iraakse vluchtelingen
Elsevier.
vrijdag 6 juli 2007 20:45

(Novum/AP) - Zweden, het Europese land dat de meeste Iraakse vluchtelingen heeft opgevangen, gaat zijn asielbeleid aanscherpen. Irakezen die zijn uitgeprocedeerd worden zo nodig hardhandig het land uitgezet. Dat hebben Zweedse immigratiefunctionarisse n vrijdag aangekondigd.

Sinds 2006 hebben meer dan achttienduizend Irakezen hun toevlucht gezocht in Zweden. Tachtig procent van de asielaanvragen die Irakezen vorig jaar indienden, werden goedgekeurd. Hun komst heeft geleid tot bezorgdheid over overbelasting van het royale sociale stelsel. De Zweedse regering klaagt dat andere landen te weinig doen aan het Iraakse vluchtelingenprobleem.

Het percentage gehonoreerde asielaanvragen zal dalen, omdat Irakezen nu moeten kunnen aantonen dat ze concreet met de dood bedreigd worden. Voorheen was de chaotische situatie in Irak op zich al voldoende reden om een aanvraag goed te keuren. Bijna vier miljoen Irakezen zijn hun huizen ontvlucht, ongeveer de helft van hen naar het buitenland.

Activisten en Iraakse immigranten reageerden woedend op het nieuwe beleid. Iraakse asielzoekers hardhandig uit het land zetten komt voor hen neer op een doodvonnis, zei Tony Saliba, het hoofd van de Syrisch-orthodoxe kerk in Stockholm. Parlementariër Lars Gustafsson riep op tot een wetswijziging om de migratieautoriteiten tegen te houden.

1 opmerking:

Anoniem zei

18.000 EN 80% goedgekeurd, bovendien heeft hun komst geleid tot bezorgdheid over overbelasting van het royale sociale stelsel.

Tsja daar kunnen we in Nederland over meepraten, maar dat is nu eenmaal niet politiek correct, wij zwijgen liever, nou ja wij NIET, maar onze regenten wel.

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team