woensdag 4 juli 2007

Afgezant in Oeroezgan

Van onze correspondent
De Telegraaf.


ROME, woensdag
Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerkin g) heeft gisteren in Rome tijdens een conferentie over het rechtsstelsel in Afghanistan secretaris-generaal van de VN, Ban Ki Moon, warm gekregen voor het plan een speciale VN-gezant aan te stellen voor Oeroezgan.
Koenders hoopt uiteindelijk te bereiken dat er een VNkantoor in de provincie komt.Ook heeft Koenders de Afghaanse president Hamid Karzai 15 miljoen euro toegezegd om de rechtsstaat in Afghanistan te versterken. Het geld is vooral bestemd voor het juridisch systeem, de mensen- en vrouwenrechten en om een einde te maken aan de straffeloosheid in het land.
___________________________
Het is altijd weer prettig te weten dat we voor Jan Pronk in de plaats een nieuwe PvdA-Sinterklaas in het kabinet hebben die kwistig de barmhartige Samaritaan speelt van onze belastingcenten.
Er schiet mij een aardig liedje te binnen van H. Mulder uit de laatste StaVast:

"Zie ginds komt het vliegtuig uit Holland weer aan.
Hij brengt ons Bert Koenders, ik zie hem al staan.
Hoe bungelt zijn geldzak al heen en al weer.
Wij krijgen weer euro's, steeds meer en steeds meer."

Dit gaat zeker ook een hit worden in Afghanistan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja het is weer pakjes avond voor de dames en heren in het pak, niet voor de gewone man of vrouw, die staan zoals gewoonlijk letterlijk en figuurlijk in de kou.

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team