donderdag 20 september 2007


Titel: Werkende burgers verliezen koopkracht
Bericht door: spanjool op 18 September 2007, 10:27:15
Werkende burgers verliezen koopkracht
Lasten stijgen met 7 miljard

door onze parlementaire redactie
DEN HAAG - Inleveren en nivelleren. Daar draait het vandaag op Prinsjesdag om. Terwijl de economie op volle toeren draait, plukken weinigen daarvan de vruchten. Heel veel mensen gaan er in 2008 zelfs op achteruit.


Het kabinet van CDA, PvdA en CU trakteert de Nederlandse burger op lastenverzwaringen van in totaal zeven miljard euro. Het geld moet worden opgebracht om de miljardeninvesteringen van het kabinet in onderwijs, de wijkenaanpak en het milieubeleid niet in gevaar te brengen
. Ook wordt er geld gereserveerd met het oog op de vergrijzingsproblematiek .

Voor de burger zijn de druiven zuur. Slechts alleenstaande minima gaan er volgend jaar op vooruit. Mensen met een baan leveren gemiddeld zo’n kwart procent aan koopkracht in.

In de troonrede, die koningin Beatrix vanmiddag uitspreekt, zal het kabinet hameren op groei, duurzaamheid, respect en solidariteit. Dat betekent in de praktijk een reeks onaangename maatregelen.

Zo wordt er een vliegbelasting ingevoerd, gaat de accijns op tabak, alcohol, diesel en lpg omhoog, wordt leaserijden duurder, moeten eigenaren van dure woningen meer belasting betalen, wordt de pensioenpremieaftrek afgetopt en de arbeidskorting boven 50.000 euro inkomensafhankelijk gemaakt.

In 2009 gaat bovendien de btw van 19 naar 20 procent en in 2010 wordt er flink bezuinigd op de kinderbijslag. Daar staat onder meer tegenover dat de ww-premie wordt verlaagd.

Om de snel stijgende kosten van de gezondheidszorg op te vangen zal het eigen risico van 150 euro, dat in 2008 wordt ingevoerd, in de jaren daarna oplopen en gaat ook de eigen bijdrage voor de awbz omhoog. Bovendien wordt op deze verzekering voor chronisch zieken en gehandicapten 600 miljoen euro bezuinigd.

In zijn reactie op de begroting zal VVD-leider Rutte zijn pijlen richten op de lastenverzwaring.


Bericht door: duhbyl op 18 September 2007, 14:36:54
Echt jonguh, het journaille is gewoon bezig om ons zwaar te des informeren, want niemand rept er over dat dit grotendeels komt door het generaal pardon.
Verdonk heeft niemand uitgezet, en geen woord over gasten die tot aan gisteren zijn aangekomen(ik kom weinig op de uitkijk de laatste tijd,maar ik heb nog geen geluiden gehoord, dat hier een halt is aan toegeroepen.


Bericht door: JohannesW op 18 September 2007, 21:22:57

Waarom moet Buitenlandse Zaken er 1.1 miljard bij hebben??
Of is dit verkapte Ontwikkelingshulp,hoeveel wordt daar eigenlijk aan uitgegeven,van die geknipte en geschoren hardwerkende NEDERLANDERS.


Bericht door: desire op 18 September 2007, 22:08:11
ach Johannes, er staat ons nog meer te wachten waar Bos van zal zeggen: "Over gemeentelijke lasten heb ik niets te zeggen". Over herstructurering van diensten zal Bos zeggen: "Daar ga ik niet over", terwijl juist daar m.i veel geld te halen is en een betere directe dienstverlening. Nederland moet op de schop!!!! Maar wie durft het aan. Maar ik heb toch wel het donkere bruine vermoeden, dat we de komende jaren nog veel meer kwijt zullen zijn van het maand inkomen dan dat je lief is. Die 1.1 miljard van BZ zal naar Irak ,Afganistan en Dafur gaan, althans dat is mijn vermoeden.



Bericht door: Johnny One op 19 September 2007, 22:24:39
En dan durft Balkenende te zeggen dat het geen nivelering is, maar een kwestie van samen delen. Maar als het kwaakt als een eend, vliegt als een eend en eruitziet als een eend, noem het dan gewoon zo. Kortom, dit kabinet heet het grote niveleringskabinet. Of zoals Rutte zei "Den Uil 2" of zo als Wilders zei "Marijnissen 1"

Geen opmerkingen:

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team