donderdag 6 september 2007

Boete voor weghalen jihadvlag


Bericht door: spanjool op 06 September 2007, 08:02:20
Boete voor weghalen jihadvlag
door Jan Colijn
ENSCHEDE - Een student van de Universiteit Twente moet maandag voor de rechter verschijnen omdat hij een einde heeft gemaakt aan een 'terroristisch kunstwerk'. Een artistiekeling had in het kader van een jaarlijkse expositie in het centrum van Enschede vier Nederlandse vlaggen besmeurd met de kreet 'Jihad'.


De 23-jarige student stoorde zich mateloos aan het tafereel en haalde de vlag naar beneden. Volgens de masterstudent stoorden ook veel voorbijgangers op de Oude Markt, het drukke uitgaanscentrum, zich september vorig jaar mateloos aan het tafereel. "'s Avonds ontspon zich een verhitte discussie en iedereen was het erover eens dat dit niet door de beugel kon. Toen ik de vlag naar beneden haalde, werd ik overmeesterd door de beveiliging van het evenement en overgedragen aan de politie."

De student kreeg een boete, maar weigert deze te betalen. "Ik wil namelijk de discussie openhouden wat wel en niet is toegestaan in de kunst. Wat mij betreft zijn daar grenzen aan. De Nederlandse vlag staat symbool voor onze bevochten vrijheden en is iets om trots op te zijn."

De student wil niet met zijn naam in de krant: "Ik sta voor 100 procent achter mijn daad, maar ik sta op het punt af te studeren en moet dus straks solliciteren. Dan kan een eventuele veroordeling in mijn nadeel werken. Al reken ik daar niet op." De Oranjevereniging van Zwolle spreekt schande van het incident.


Bericht door: Dekker op 06 September 2007, 08:27:37
En nu maar hopen dat de rechter er een met ballen is, die recht spreekt, weet wat kunst is en waar de term kunst misbruikt wordt.

Zo niet dan is er weer een nieuwe trent gezet. Alles is dan geoorloofd onder het mom 'dit is een kunstuiting'.


Bericht door: JohannesW op 06 September 2007, 10:43:34
Vlag-protocol.Met dank aan Geert Geel.

Vlag-protocol als vastgesteld door de minister van Algemene Zaken te Den Haag,

bericht nr 298801, d.d. 22-12-1980:

De Nederlandse vlag is het symbool van de eenheid en onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden.

De vlag behoort overal waar zij op Nederlands grondgebied wordt ontplooid de ereplaats te hebben.

De kleuren van de Nederlandse vlag zijn: helder vermiljoen, helder wit en kobaltblauw. Over de afmetingen van de vlag zijn geen voorschriften. In het algemeen dient de lengte zich te verhouden tot de breedte als 3:2.

Op de Nederlandse vlag behoort GEEN ENKELE versiering of andere toevoeging te worden aangebracht. Ook het gebruik van een vlag louter voor versiering behoort te worden nagelaten. Wel mag vlaggedoek voor versiering - bijvoorbeeld in de vorm van draperieen - worden gebruikt.

De vlag dient te worden gehesen aan een stok waarvan de lengte zodanig is dat de vlag nimmer de grond raakt of het verkeer kan hinderen. Elke gehesen vlag moet bij zonsondergang worden neer- gehaald. Uitzondering hierop is mogelijk als de vlag zodanig verlicht wordt dat de kleuren duidelijk te zien zijn.

http://www.racchvs.com/alex/vovlag.htm


Bericht door: spanjool op 06 September 2007, 10:48:17
wat te denken dat de jeugd geen NL vlaggetje op jas, tas of ander voorwerp mag dragen wegens disciminatie van goudzoekers en plukkers !


Bericht door: Harige Bangmaker op 06 September 2007, 11:31:23
Andersom mogen bijvoorbeeld Turken en Marokkanen wel met hun symbolen rondlopen zonder dat ze een strobreed in de weg wordt gelegd. Dan is het ineens weer een uiting van hun etnische identiteit en hun cultuur waar we respect voor dienen te hebben. Er wordt echt met twee maten gemeten.

1 opmerking:

Anoniem zei

en wie herinnert zich dit nog...
http://www.telegraaf.nl/binnenland/15340761/_Gij_zult_niet_doden__van_muur_gehaald.html
twee maten, ja...

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team