woensdag 26 september 2007

'PvdA pleegt zelfmoord bij afwijzen referendum'.

Bericht door: JohannesW op 25 September 2007, 09:11:28

Europese Unie
'PvdA pleegt zelfmoord bij afwijzen referendum'

dinsdag 25 september 2007 08:09

De PvdA pleegt politieke zelfmoord als de partij een referendum over het nieuwe Europese verdrag afwijst. 'Een nee van ons geeft de SP en de PVV geen munitie in handen, maar een bazooka om ons aan flarden te schieten.'

Dat zegt voormalig PvdA-Kamerlid Niesco Dubbelboer in een gesprek met de Volkskrant. 'We waren eerder voor een referendum, fractievoorzitter Tichelaar heeft dat onlangs nog herhaald. Dan mogen we nu niet draaien,' aldus het oud-Kamerlid.

De verdeelde PvdA-fractie besluit vandaag of het een referendumvoorstel van de oppositie wel of niet zal steunen. Het kabinet, inclusief alle PvdA-ministers en –staatssecretarissen, wijst het referendum unaniem af.

Dubbelboer is het niet eens met de opstelling van staatssecretaris Frans Timmermans (PvdA0 van Europese Zaken, die vindt dat de fractie het kabinetsbesluit moet volgen. 'Waarom is er dan nog een parlement?' aldus Dubbelboer.

'Ingrijpende consequenties'
Het voormalig Kamerlid, die in 2005 initiatiefnemer was voor het referendum over de Europese Grondwet, vindt een volksraadpleging noodzakelijk, omdat het nieuwe verdrag 'ingrijpende consequenties' heeft.

De nieuwe PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen is ook voor een referendum, zo zei ze maandagavond in Nova.

http://www.elsevier.nl/nieuws/europese_unie/artikel/asp/artnr/171713/index.html


Bericht door: Dekker op 25 September 2007, 11:11:29
We zullen bloemen sturen en er een goed glas op drinken.


Bericht door: frans01 op 25 September 2007, 11:22:46
verorie, ze maken het wel anntrekkelijk om geen referendum te houden.....

Bericht door: resident op 25 September 2007, 13:39:46
En ik EIS een herstemming! Geriaat Kameraad Pronk is door een kapitalistisch neo nazistisch semitisch plot!

Als we Pronk toch als voorzitter kunnen krijgen, en de PvdArmoe wijst het referendum af, kunnen de partijleden beter gaan leren hoe je een ezel berijdt. Achterstevoren, met pek en veren.


Bericht door: Dekker op 25 September 2007, 14:11:59
Zojuist werd bekendgemaakt dat de PVDA-fractie TEGEN een referendum heeft gestemd.


Bericht door: duhbyl op 25 September 2007, 14:12:13
Voorlopig zitten ze gewoon nog ruim 3 jaar in het zadel.
Die andere theocraten houden hun er ook wel in, tegen de tijd dat er weer verkiezingen komen is een deel van het volk het vergeten en zal een deel op hun stemmen omdat de PvdA(llah)hun in de hangmat heeft doen vertoeven voor de rest van hun leven.
Wanneer ze daarna de door mij gebruikte verbasstering gaan gebruiken zouden ze wel eens de eerste 5 kabinetten goed kunnen zitten,want de aanwas blijft gestaag groeien.


Bericht door: duhbyl op 25 September 2007, 14:46:13
Die Tichelaar is aan het woord.
Eigenlijk is hij een verschrikkelijke drol in de spreekwoordelijke sceptietank.
We zijn genaaid, met boter en suiker.
Dit vraagt om een tribunaal.
Grappig, de radio gaat snel over naar de orde van de dag,maw we zijn niet genaaid.
Nouja, vanavond kassie kijken en morgen weer belasting afdragen.


Bericht door: spanjool op 25 September 2007, 14:52:28
Begin maar eens te beseffen dat zonder een gewapende opstand het land verder naar de donder gaat en jij straks fijn je Monchool met kopvod aan je zijde hebt. Gezien de reacties in kranten en pers is de meerderheid van de NLers nog steeds dom en te lui om nu eens echt de straat op te gaan. Zoals je zegt een geheugen als een zeef, dom, laf en achterlijk !


Bericht door: duhbyl op 25 September 2007, 15:25:09
Je hebt nog gelijk ook.Ik leef met een grote groep mensen die krokodillen voeren om zelfs als laatste gegeten te worden.Ik zit er niet ver naast hoor met die vergelijking van het Romeinserijk en het leger in de periferie.Trouwens, die problemen in Kanalen eiland is rechtstreeks te herleiden naar Frankrijk en de heilige maanden,maar je moet het wel willen zien.


Bericht door: Dekker op 25 September 2007, 16:13:52
Spanjool en Dubhyl als we met dit soort postings een 6mb© willen opbouwen, die door de Haagse politiek serieus genomen wordt en waarmee wij belangrijke veranderingen in Nederland willen bewerkstelligen, denk ik dat wij op de verkeerde weg zijn of het verkeerde publiek aantrekken.

Hoewel wij het over een aantal belangrijke zaken eens zijn, daarover geen misverstand, wil ik toch kenbaar maken dat ik het met bovenstaande uitingen en woordkeus niet eens ben.


Bericht door: spanjool op 25 September 2007, 17:20:55
Ik zie behalve een paar honderd heftige reacties in een telegraaf geen enkele beweging , laat staan dat men als protest in groet getalen de straat opgaat om te demonstreren. Me dunkt dat als je democraties recht op zo'n dictoriale manier met voeten wordt getreden, je het niet meer pikt en een grotesk protest laat horen. Ik heb eens een optelsom van de laatste periode gemaakt die bol staat van dictoriaal gedrag cq maatregelen zonder dat het krankzinnige hof zich ooit wat aantrekt van de algemenen publiek meningen. Het is weerzinwekkend hoe weinig het de gemiddelde NL zich over zijn toekomst van hemzelf cq kinderen wat aantrekt. Zelfs op vragen over een zich scherp a islam optredende Wilders m.n. hoe de meeste mensen daar op reageren, blijkt dat een meerderheid het niet eens is met de opstelling van Wilders. Mistanden van zelfverrijking door salaris verhoging van 30 % voor de politiek, terwijl de NL er mag inleveren daar wordt nog mild op gereageert. Afganistan en alle andere geldverkwisting en nonsens aan ontwikkelingshulp, alle maffe maatregelen in allochtonen wijken m.n .de 40 prachtwijken, waar men al 40 jaar lang paarlen voor de zwijnen heeft geworpen. Niks geen reactie, niks geen demonstratie. In elk ander land was er allang opstand uitgebroken. Zie eens wat een komiek intussen in Italie aan het doen is en bijna het hele Italiaanse volk achter zich heeft. Daar begint de revolutie. Niet in een ingeslapen, volgevreten en egocentrisch land als Nederland !


Bericht door: Onno Quist op 25 September 2007, 17:32:24
Wouter Bos

“Als er weer iets komt dat ook maar enigszins lijkt op wat vorig jaar het Grondwettelijk Verdrag heette, zal dat weer via een referendum moeten lopen.”(Elsevier, 4 juli 2006)

Tichelaar

“Het resultaat is zo goed dat je niet bang moet zijn het voor te leggen aan de bevolking.” “Ik zie geen enkel argument om geen referendum te houden.” (Telegraaf 26 juni 2007)

Diederik Samsom

“Ik durf het wel aan” “De rotte kern is eruit” “Het was een kapitale fout dat het een Grondwet moest zijn. Met het nieuwe verdrag krijgen we bovendien een socialer, een groener en een effectiever Europa. Daarmee ga ik wel de boer op.” (NRC.Next 11 september 2007)

Mei Li Vos

“We hebben destijds in 2005 ja gezegd tegen een referendum. Dan moeten we het nu ook doen.” (NRC.Next 11 september).

Jan Pronk

“Je kunt mensen niet eerst vragen zich uit te spreken, daarna iets aan het verdrag wijzigen en hen daarna passeren.” (Reformatorisch dagblad 5 september 2007)

“De politieke vereist een nieuw referendum”. “En Nederland moet absoluut 'ja' zeggen.”

“Als je bij het vorige verdrag een referendum hebt georganiseerd, dan moet je het nu weer doen” “Anders neem je het 'nee' van de kiezers niet serieus, en wenden ze zich terecht af van de politiek.” (NRC 12 september 2007)


Bericht door: Dekker op 25 September 2007, 18:16:21
Nee Onno, de enige manier om verandering in gang te zetten is het bieden van een alternatief. Wij als 6mb© zijn het oneens met het huidige systeem, zaken moeten veranderen. De enige manier om dat te bewerkstelligen is een plan te schrijven waarin je een nieuw systeem presenteert. De juiste ingangen te kiezen en de juiste mensen om je heen te verzamelen. Niet door taal uit te slaan waar de honden geen brood van lusten. Daar luistert dus ook geen hond naar. En zeker de mensen die je wilt bereiken niet.


Geen opmerkingen:

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team