maandag 3 september 2007

Kabinet akkoord over begroting volgend jaar


Titel: Kabinet akkoord over begroting volgend jaar
Bericht door: Onno Quist op 31 Augustus 2007, 14:39:37
Uitgegeven: 31 augustus 2007 07:16
Laatst gewijzigd: 31 augustus 2007 08:47

AMSTERDAM - De kosten voor automobilisten gaan volgend jaar omhoog. De fiscale bijtelling voor de auto van de zaak stijgt van 22 naar 25 procent en de accijns op een liter benzine gaat een cent omhoog.

Dat schrijft De Telegraaf vrijdag op basis van ingewijden. De maatregelen in de begroting voor 2008 waar donderdag een akkoord over werd bereikt, worden officieel op Prinsjesdag bekendgemaakt.

Daarnaast wordt het btw-tarief verhoogd van negentien naar twintig procent, wat twee miljard euro zou opleveren dat wordt gebruikt voor verlaging van de ww-premies. Daardoor zou arbeid goedkoper moeten worden, wat meer mensen aan werk moet helpen.

Topinkomens

Ook wordt de aftrekbaarheid van pensioenpremies voor topinkomens beperkt. Daardoor moeten de kosten van de vergrijzing worden beperkt.

Ook weet de krant dat de AOW-heffing op de schop gaat, waardoor langer doorwerken wordt beloond. Eerder lekte al uit dat de accijnzen op alcohol en tabak omhoog gaan.

Lastenverlichting

Niet alles wordt duurder want het kabinet heeft ook lastenverlichtingen van in totaal 700 miljoen euro in petto. Daarvan gaat volgens de krant 400 miljoen naar de burgers en de rest naar het bedrijfsleven.

Met het geld wordt onder meer voorkomen dat ouderen en andere minima er op achteruit gaan. Andere groepen zouden wel moeten inleveren, maar aanzienlijk minder dan aanvankelijk werd gedacht.

Jawoord

Donderdag toonde minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) zich al een tevreden mens over de begroting. "We hebben met volle overtuiging ons jawoord gegeven aan de begroting", zei de bewindsman na afloop van de begrotingsraad.

Het is de eerste begroting die Bos opstelt als minister van Financiën. Hij omschreef het proces als 'heftig'. "Je moet dan soms pijnlijke maatregelen nemen, dat is niet altijd makkelijk."

Evenwicht

Ook de bewindslieden van de andere coalitiepartijen reageerden tevreden op het bereikte resultaat. "Deze begroting biedt een mooi evenwicht", vond minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Piet Hein Donner (CDA).

"We hebben een belangrijke slag gemaakt. Ik ben dik tevreden, anders hadden we hier niet nu al gestaan", voegde minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie) daaraan toe.

nu.nl



Wordt het niet eens tijd dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en de oplossing voor het chronische geldtekort bij zich zelf zoekt en niet bij de burger? Dit is dus 'het zoet' waarover 'huichelfarizeër' Balkenende zo trots sprak? Hoeveel meer willen ze hebben?
Zij moeten te alle tijden wel bedenken dat een overheid maximaal zoveel belasting kan heffen dat het volk net niet in opstand komt; ik denk persoonlijk, aan mijn onderbuik te voelen, dat zij op het randje zitten.................. ....




Bericht door: spanjool op 31 Augustus 2007, 17:37:38
Ze overspelen al decennia lang hun hand, dichten het ene gat met het andere en delen maar uit aan vooral moslins en en hun vlm moslim staten. Plize agentje spelen en Boesh zijn achterse likken, terwijl andere EU landen zich een ongeluk lachen over die domme "Ollanders " Status voor zichzelf en hun maten kopen in de wereld van onze belasting centen. Als het krankzinnige hof als hoofd van het gezin van de burgers van NL zou worden beschouwd zouden ze worden aangeklaagd wegens wangedrag /verwaarlozing en uit de ouderlijke macht en onder toezicht worden geplaatst. Maar de corrupte carroussel draait gewoon door en laat de burger opdraaien voor hun wanprestatie, onkunde, corruptie en gebrek aan intelligentie en kennis. Charlatans van de eerste orde. Stel je voor 20 % BTW dat is zowat de hoogste heffing van Europa en niet eens allemaal op luxe goederen, maar heel vaak op een noodzakelijk kwaad en eerste levensbehoefte. Tel daarbij de vele heffingen van de al even corrupte zakkenrollers van gemeenten en voila de waanzin van een achterlijk, corrupt en smerig land !


Bericht door: JohannesW op 03 September 2007, 09:43:34
poll Elsevier.

De fiscale bijtelling van de leaseauto gaat omhoog, de benzineprijs ook en de btw wordt 20 procent. Zo sparen PVDA, CDA en CU de koopkracht van de minima. Goede keuzes?

Uitstekend. De automobilisten en big spenders dragen zo bij aan een rechtvaardiger samenleving
16% (762)
Terecht dat de koopkracht van de minima is gespaard, maar deze oplossingen zijn niet erg creatief
17% (772)
Wie werkt, wordt gestraft, en wie niet werkt, beloond. Zo komt Nederland niet vooruit
67% (3137)
Totaal aantal stemmen: 4671

Geen opmerkingen:

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team