zaterdag 27 oktober 2007

Klokkenluider eindigt in camper- De onrechtstaat



Bericht door: 60plus op 26 Oktober 2007, 16:44:56
Klokkenluider eindigt in camper

Reportage Van onze verslaggever John Schoorl

EGMOND - Ad Bos verklapte in 2001 het geheim van de bouwfraude. Zes jaar later woont hij noodgedwongen in een weiland.


Ad Bos, klokkenluider van de bouwfraude, staat voor zijn camper, terwijl zijn vrouw Joke buiten de aardappels schilt. In de verte, voorbij de weilanden, is zijn vorige behuizing te zien – een villa met ondergrondse garage. ‘Hier staat geen bitter mens. Ik zou het de volgende keer weer doen. Recht is recht, en krom is krom. Ik heb zeker geen spijt.’

Eiffelland-camper
Zo ver is hij dus gekomen, na de onthulling van de miljoenenfraude binnen de Nederlands bouwsector: wonend in een vijf meter lange tweedehands Eifelland-camper van het type Ducato Maxi, dichtbij een voormalige koeienstal iets buiten Egmond. Zijn villa moest hij al eerder verkopen en het huisje dat daarop volgde, heeft hij van de zomer van de hand gedaan.

De camper leek de enige oplossing, want zijn vermogen, opgegaan aan advocaatkosten, is verdampt en nergens kan hij aan de slag – al doet zijn huidige advocaat, Cees Korvinus het gratis.

De vraag is alleen of hij hier mag blijven, op dit laantje achter een boerderij. De buurvrouw wil Joke en Ad Bos daar weg hebben, zo heeft hij begrepen, en is een handtekeningenactie begonnen. ‘Zo’, zegt Joke terwijl ze een geschilde aardappel in een teil water mikt. ‘Nu weet ik gelijk hoe een asielzoeker zich voelt: opgejaagd. Zelfs hier zijn ze naar ons op zoek. Maar ze krijgen ons er echt niet onder. We worden steeds sterker, Ad en ik.’

Prachtige baan
Hij had zo’n prachtige baan bij het wegenbouwbedrijf Koop Tjuchem. Hij was het beste jongetje van de klas, totdat een arbeidsconflict in 1998 de partijen uit elkaar dreef. Een maand later had hij een afspraak bij Justitie, de NMa en de politie. In november 2001 verkondigde hij in het televisieprogramma Zembla dat de bouw door en door verrot was, en van corruptie en malversaties aan elkaar hing.

Nu zes jaar later – en de bouwsector zich heeft hersteld van de affaire – lopen er nog drie juridische procedures tegen hem en heeft hij een hartaanval en een mislukte politieke carrière achter de rug. Dat politici of NMa-bazen telkens roepen iets voor hem te doen, of te regelen dat er een klokkenluidersregeling komt – hij gelooft er niet meer in.

Toestemming van de gemeente om van de koeienstal een zomerhuisje te maken of om een stoeterij te beginnen, daarmee zou hij al dolgelukkig zijn. ‘Ze houden in Nederland niet van klokkenluiders. Ze willen wel alles weten, maar als ze het eenmaal weten, dan – krrrt – gaat je kop eraf.’


http://www.volkskrant.nl/binnenland/article473581.ece/Klokkenluider_eindigt_in_camper

Bericht door: Wouter op 26 Oktober 2007, 17:37:53
deze man heeft zodanig z'n nek uitgestoken ( ik zie hem nog staan op tv tijdens die hoorzittingen) dat de staat er niet slechter van geworden is.

en nu laat die zelfde staat hem zakken als een baksteen...een grove schande.

en dan verwachten ze straks dat er weer iemand een boekje open doet ?
vergeet het maar.


Bericht door: 60plus op 26 Oktober 2007, 18:00:10
Citaat
en dan verwachten ze straks dat er weer iemand een boekje open doet ?
vergeet het maar.

Dat is dan ook precies hun bedoeling.............pr aten........klokkenluide n...................wegw ezen, want kijk maar naar de gevolgen, zo snoer je dus deskundig en weinig subtiel de klokkenluiders, kijk ook maar naar van Buitenen de ambtenaar die Brussel op zijn grondvesten deed schudden, maar geen krant besteed meer aandacht aan hem.

Onze bananenrepubliek in optima forma


Bericht door: JohannesW op 26 Oktober 2007, 23:01:03
Jorritsma en dat onderwijzeresje(ben de naam even kwijt)hebben er prachtige baantjes aan overgehouden en natuurlijk de nodige duiten.
Wat een zwendelaars die hele politiek in Nederland.

Geen opmerkingen:

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team