zaterdag 13 oktober 2007

De week van Dommecraten


De week van Dommecraten



Ja, ja ik weet het, ze noemen het de week van de democratie, maar je moet wel totaal oliedom en achterlijk zijn als je dit soort kreten nog serieus neemt en gelooft, maar ja wij Nederlanders zijn al tijden de weg kwijt en menen in een democratie te leven die er niet is.

Miljoenen worden er weer verspild aan allerhande leuke projecten en TV-uitzendingen, waarin het klootjesvolk wordt wijsgemaakt dat onze regenten het beste met ons voor hebben. We krijgen stichtelijke documentaires over Ché Chevarra, de democraat pus sang, en niet te vergeten Chavez, de liberaal verlichte despoot die in Venuzuela de scepter zwaait. Dit geeft meteen het lekkere democratische gevoel weer dat de natie nodig heeft.

De hotemetoten trekken weer van programma naar programma en beleggen leuke bijeenkomsten om de democratie en de integratie voorbeeldig voor het voetlicht te brengen, met helaas voor de organisatoren een wat bitter kantje, terwijl Maxima en aanhang zich bogen over de jeugdproblematiek, werd er weer eens een jongen doodgestoken en moest er een minuut stilte ingelast worden.

Uiteraard kon Rotterdam deze primeur van Amsterdam niet onopgemerkt laten passeren dus stak daar een leerling meteen maar de volgende dag een begeleidster en een medeleerling neer. We voelen ons meer en meer thuis in de democratie van de Sahara-cultuur.

Iedere dag krijgen we voorbeelden van hoe uitgehold onze democratie is en hoe de regenten reageren op het volk of hoe ze ons denken in de maling te kunnen nemen. Zelfs als het volk ze voor schut zet, dan nog presteren ze het om de schuld bij het volk te leggen, want een regent kan het namelijk nooit verkeerd hebben of het niet hebben begrepen. Dat is voorbehouden aan het volk.

Neem het referendum voor de nieuwe burgemeester van Utrecht. Dit kostte ruim 1 miljoen weggegooid geld, want de burger mocht kiezen, zoiets als: je mag je keuze maken. Er zijn twee mogelijkheden: namelijk PvdA of de PvdA en als de burger dan massaal besluit NIET zich te laten misbruiken als schaamlap, roepen de regenten dat het referendum maar afgeschaft moet worden.
Want een echt referendum, zoals tegen de grondwet, die wel geen grondwet meer heet, maar een verdrag, met bijna 98% van de oude tekst, dat is dan weer iets wat van onze democratische leiders weer niet mag. Nou ja, daarom heet dit stuk dan ook de week van Dommecraten.

De week van Dommecraten is ook weer een goede gelegenheid om alle staatsruifeters eens extra te laten profiteren van de gemeenschapsgelden, want alle slinkse dames en heren van de media mogen nu extra zendtijd vullen met hun zogenaamde maatschappij-kritische programma’s, waarbij de produktie-maatschappijen overuren maken, om de tekstschrijvers en de reclamejongens maar niet te vergeten, die vanwege deze week weer een extra dik belegde boterham kunnen eten.
U mag voor iets zijn of tegen, het maakt net zo min wat uit als het vragen om zon of regen, want de regenten hebben maling aan uw mening, sterker nog: ze beschouwen u en mij meer als een soort van achtergrond voor hun intens belangrijke rol. Zij zijn de sterren aan het firmament, zij zijn de idols van hun particratie, maar dat heeft niets te maken met het begrip democratie.

Deze Dommecraten hebben niet eens in de gaten, dat de kloof tussen de regentenklasse en de burgers van dit land al vormen heeft aangenomen waar bruggen bouwen allang niet meer een optie is, zij leven in een wereld van consensus, overleg, wegkijken, wegmoffelen, onder het kleed vegen, onder de pet houden, toedekken, afkopen, gouden handdrukken, riante wachtgelden en baantjes en posities verdelen. Daarbij kunnen zij geen pottenkijkers en criticasters velen.

Dat zijn foute mensen, gevaarlijke mensen, rechts, ja vooral rechts, want dat is het nieuwste scheldwoord van de elite in dommecratenland, zij staan voor ferme taal, maar slappe daden, verwijten echter “rechts” populisme en irreële eisen, terwijl ze zelf de samenleving keer op keer slechte diensten bewijzen met hun falend beleid en achterlijk gedrag. Zij onteren de Nederlandse vlag, zij verkwanselen het Nederlander zijn, maar spuiten naar zogenaamd rechts hun venijn.

100 Dagen reden ze als kippen zonder kop rond, maar er kwam geen verstandig woord uit hun mond, nu dan weer een week voor dommecraten, ook nu hoor je dagelijks deze ezels als schapen blaten. Zij presteren niks, schuiven alle problemen voort, roepen af en toe een kreet, gelijk een natte scheet en kijken dan boos naar de ander en geven dan die de schuld, dat het in dit eens mooie landje stinkt en worden boos op wie hun wanbeleid en wangedrag verlinkt.

Dubbele paspoorten, ze stellen zogenaamd paal en perk, ze prediken alleen voor eigen kerk, want er verandert niets. Het is als het gedogen van de gestolen fiets, het dubieuze drugsbeleid, of de positieve discriminatie. Inburgeren flopt, de vreemdeling blijft lekker vreemd en de Nederlander is ineens in eigen land een vreemde eend.

Straks is de week weer voorbij en dan roepen de dommecraten blij: "We hebben naar de burgers geluisterd, men heeft ons veel toegefluisterd, we hebben de boodschap begrepen, we zullen snel er een paar nieuwe commissies erbij slepen!" En u mag straks de rekening betalen voor hun constante falen, want bij de nieuwkomers valt namelijk nauwelijks een sou te halen, dus de dommecraten vragen om uw solidariteit en vragen, nee eisen uw begrip voor het graaien in uw knip.

Cor Stoker

1 opmerking:

Anoniem zei

Eigenlijk heb ik hier weinig aan toe te voegen.
Je kunt je nooit voor 100% door iemand vertegenwoordigd voelen, maar het gevoel, dat je je bijna voor de volle 100% onvertegenwoordigd voelt bij de overheid geeft weinig vertrouwen.

John

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team