vrijdag 19 oktober 2007

Inburgering van allochtonen zit op dood spoor.



Bericht door: JohannesW op 19 Oktober 2007, 09:14:02
Inburgering van allochtonen zit op dood spoor

Tweehonderd docenten Nederlands de laan uit

Van onze Rotterdamse redactie



ROTTERDAM, vrijdag
De inburgering van allochtonen in Rotterdam zit op dood spoor. Het ROC Zadkine heeft nog zo weinig leerlingen op inburgeringscursussen dat 200 à 220 docenten Nederlands hun baan kwijtraken.
„Dit is dramatisch”, aldus Peter Lamers van ROC Zadkine. „Iedereen in de politiek vindt dat er ingeburgerd moet worden en er is landelijk ook geld voor, maar de klassen blijven leeg. Daardoor krijgen wij geen cursusgeld en kunnen we de docenten niet meer betalen. We lijden momenteel zo veel verlies, dat het gewoon niet meer is vol te houden.”

Malaise
Volgens Zadkine is vooral de huidige wetgeving en de ingewikkelde regelgeving debet aan de malaise.
Nieuwkomers moeten een forse eigen bijdrage betalen en hebben vijf jaar de tijd om in te burgeren. Bovendien zou er sprake zijn van een ingewikkelde intake.
„Waar we voorheen duizenden cursisten hadden, zijn het er nu slechts tientallen”, aldus Lamers. „Terwijl er in een grote stad als Rotterdam toch ontzettend veel mensen nog moeten inburgeren.”
De school zegt niet te kunnen wachten tot het tij keert. „Wij zijn bang dat de politiek niet in staat is om dit op korte termijn op te lossen”, aldus Lamers. Het ROC verwacht volgend jaar al een verlies van 8 miljoen euro.



Het college van bestuur heeft steun gezocht bij het stadsbestuur en bij de ministers Vogelaar en Plasterk, maar dat mocht niet baten.
Momenteel wordt daarom met vakbonden gesproken over een afvloeiingsregeling voor de leerkrachten.
Wethouder Orhan Kaya (Integratie) liet gisteravond weten dat de gemeente ’alles uit de kast gaat halen’ om de ontslagen alsnog af te wenden.

Intensief
„Het probleem is dat veel mensen wel naar voorlichtingsbijeenkomst en gaan, maar zich vervolgens niet aanmelden, omdat er nog een hoop onduidelijkheid is”, aldus Kaya. „Met een intensieve campagne hopen we dat te veranderen.”
Landelijk kampen aanbieders van inburgeringcursussen met hetzelfde probleem. Eerder deze maanden moest het ROC van Amsterdam noodgedwongen zestig mensen ontslaan, omdat de gemeente niet voldoende cursisten kon aanleveren


Bericht door: spanjool op 19 Oktober 2007, 09:18:50
was het niet van te voren voorspelbaar ? zonder stok achter de deur, doen ze niks, willen niks alleen hun hand ophouden. Want hoe kan je nu eeen baan vinden als je de taal niet meester bent. Om over volledige intergratie maar te zwijgen.
maar het is een grote bende in den Haag, want ze willen het immers zelf niet !


Bericht door: JohannesW op 19 Oktober 2007, 09:23:05
220 docenten,alleen al in R`dam om inburgeringscursussen te geven??
En dat alleen om de zielige mensen industrie in tact te houden??


Bericht door: Dekker op 19 Oktober 2007, 09:45:51
'Wethouder Orhan Kaya (integratie) liet gisteravond weten dat 'de gemeente álles uit de kast gaat halen om de ontslagen alsnog af te wenden'.

Deze man leeft geheel buiten de werkelijkheid, samen met de rest van het college. 200/220 docenten inburgering, alleen al bij de Rotterdamse ROC's! Hoe verzin je zoiets. Hoe lang kan zo'n cursus nou helemaal in beslag nemen voor één groep cursisten. Hoeveel groepen kun je in een jaar bedienen.
En wat nou afvloeingsregeling! Er is een groot tekort aan leraren en de vakbonden durven te spreken van afvloeingsregelingen? Hebben leraren helemaal geen vechtersmentaliteit, zijn zij verworden tot watjes die zich laten fêteren op een mooie afvloeiregeling in plaats van openstaande vacatures elder te bezetten. En deze mensen moeten onze kinderen en kleinkinderen behalve algemene en specifieke kennis ook normen en waarden bijbrengen?
Maar ja, we hebben nu Minister Plasterk, een wetenschapper pur sang. Die de studenten wil helpen door het lerarentekort op te heffen via de basisbeurs van diezelfde studenten. Dat studenten hun studiebeurs krijgen in de vorm van een lening, oke daar ben ik helemaal voor. Dat dwingt aankomend studenten om een bewuste en goed doordachte studiekeuze te maken, waarbij zij zich tevens af zullen moeten vragen, kan ik mij na afronding van deze studie een inkomen verwerven dat mij in staat stelt de studieschuld binnen afzienbare tijd in te lossen. Maar breng dit dan ook als zodanig en pluk het geld niet bij de studenten weg omdat je de begroting onderwijs niet rond krijgt.
De kwaliteit van het onderwijs, lees de LEERKRACHTEN, moet omhoog. Dat zou prioriteit nummer EEN van minister Plasterk moeten zijn!


Bericht door: Wouter op 19 Oktober 2007, 10:01:19
Ik las dat volgens EU regelgeving het niet toegestaan is om aan EU-burgers inburgeringscursussen op te leggen.

Ik denk dus dat een heleboel Turken de tijd die het nog duurt totdat Turkije lid wordt proberen uit te zitten om zodoende aan die inburgeringscursussen te ontkomen.


Bericht door: Dekker op 19 Oktober 2007, 10:05:53
Inderdaad Spanjool, het beheersen van de elementaire basiskennis van de Nederlandse taal is een vereiste voor inburgering. Maar wat is eigenlijk inburgeren. Weten wie Willem van Oranje was, wanneer de 80 jarige oorlog was, hoe ons staatsbestel in elkaar steekt. Man hele legers 'Hollanders' hebben daar geen flauwe notie van en functioneren ook in onze maatschappij en functioneren daar goed. Hun interesses liggen ergens anders dan bij de vaderlandse geschiedenis of hoe het in Den Haag werkt. Maar deze mensen fuctioneren dus wel in de maatschappij, zijn niemand tot last, zorgen voor hun eigen inkomen en ze stemmen braaf elke 4 jaar PVDA of SP. Op zich niks mis mee. Eigen keus, eigen verantwoordelijkheid!
Daarom ben ik van mening dat het aanleren van de Nederlandse taal op het niveau van de hoogste groep van het basisonderwijs een eerste vereiste moet zijn voor iedere bewoner van Nederland. En voor mij is een bewoner een individu dat zich blijvend en toegelaten gevestigd heeft in Nederland.

Voor wat betreft de toekomst heb ik o.a. het volgende voor ogen: Een bewoner van Nederland beschikt over één nationaliteit. Overdracht van Nationaliteit als gevolg van geboorte is NIET mogelijk. Elk kind dat geboren wordt op Nederlands grondgebied heeft automatisch de Nederlandse nationaliteit. Elke bewoner dient zich in het openbaar verkeer tussen personen uitsluitend uit te drukken in de Nederlandse taal.


Bericht door: spanjool op 19 Oktober 2007, 10:30:02
Wat dat betreft ben ik wel voor een inburgering a la US. Daar leert men a. de taal b. de grondwet c. respect voor het land en vlag. zelfs in het land van de onbegrensde mogelijkheden zijn er PLICHTEN en wat is daar in het context van Nederland mis mee ?


Bericht door: Dekker op 19 Oktober 2007, 10:39:40
Het gereguleerd aanleren van de Nederlandse taal is niet alleen het foutloos Nederlands lezen en schrijven. Het grootste deel van de inburgering is integraal onderdeel van de cursus Nederlands. Of zou dat in elk geval moeten zijn.
Maar dan moeten er wel hoge eisen gesteld worden aan kennis en vaardigheid van de docenten. Uiteraard wordt van deze docenten professionele neutraliteit, volkomen onafhankelijkheid van welke politieke partij dan ook geeist.


Bericht door: spanjool op 19 Oktober 2007, 11:05:08
Nou laten we het eens simpel houden. In januari 2000 kwam mijn huidige Spaanse vrouw over. Sprak alleen redelijk Engels, ook speciaal aangeleert om zich in NLS verstaanbaar te kunnen maken. Na een maand ronddolen en met handen en voeten dingen duidelijk maken was ze het zat. Bovendien er als spek en bonen bijzitten bij bijeenkomsten, op visite bij vrienden en familie want na 5 minuten engels gaat men toch over in het NLs.

Ze heeft eerst een cursus in Rotterdam geprobeert, meer dan waardeloos met de zgn project onderwijzers. Toen werd ik op het spoor gezet door een collega, die op de TU DElft college gaf. Daar leren ze in sneltreinvaart volgens de Delfse methode buitenlandse studenten Nederlands. Een geweldige cusrus gaat als een sneltrein maar dan moet je in de avond uren keihard studeren. Geen genade want ze gaan gewoon door als je je lesjes niet hebt geleert, alles is gericht op prestatie en 3 stappen curssusen/niveau's. Binnen DRIE MAANDEN SPRAK MIJN SENORA GOED VERSTAANBAAR NEDERLANDS EN KON ZE AAN DE SLAG ALS APOTHEKER BIJ EEN APOTHEEK IN ROTTERDAM. Tuurlijk moest ze praktijk ervaring opdoen want om uitdrukkingen en gezegden in een vreemde taal te leren daar heb je veel meer tijd voor nodig.

Dus het kan wel en je hoeft echt geen Einstein te zijn, alleen veel inzet en wil te tonen om je in je nieuwe land te vestigen.
De rest is rommelen in de marge en LARIEKOEK EN EEEEEEN GROTE LEUGEN !


Bericht door: Dekker op 19 Oktober 2007, 11:14:22
Juist en (potentiele) legale immigranten moeten dus gedwongen worden zich voor de volle honderd procent en meer in te zetten voor deze cursus. Wil je hier wonen, dan ben je verplicht een UNIVERSELE cursus Nederlands te volgen en met een diploma af te sluiten. Binnen een door de overheid gestelde termijn!

Met deze regel toont de overheid (lees Nederland)respect naar de (potentiele) legale immigrant, maar verwacht van hem hetzelfde.

Zolang de Nederlandse overheid geen duidelijke en eensluidende regels stelt richting (potentiele) immigranten, zal de immigrant zich niet gehouden voelen zich aan de Nederlandse Wetten en Regels te houden.



Bericht door: spanjool op 19 Oktober 2007, 11:35:41
Denk dat een toelatingseis om zich in NL te vestigen m.n. eisen te stellen mbt een beroepsopleiding, hoger opgeleiden dus mensen die vanaf dag 1 bijdragen aan de economie een EERSTE vereiste is. Je komt geen enkel immigratie land tegen die deze eisen mbt scholing, opleiding en ook nog eens leeftijd en gezondheid niet heeft. Maar NL is het afvalputje van de wereld , bomvol en zeker wat dit onderwerp betreft een achterlijk en achtergebleven land. Daarom zitten ze al 40 jaar met het afval van andere landen opgescheept en blijven ze deweilen met de kraan open. !


Bericht door: Dekker op 19 Oktober 2007, 11:46:14
Natuurlijk Spanjool, kijk naar Nieuw Zeeland. Een bepaald saldo op de bankrekening, het machtig zijn van de Engelse taal in woord en geschrift en het hebben van een baan of een goed bussinessplan, met de bijbehorende contacten aldaar, voor het opzetten van een eigen zaak en huisvesting. Dat is toch ook wat men hier minimaal als eis kan stellen.
Maar zolang onze overheid zich het zakelijk denken inzake immigranten niet heeft eigen gemaakt, zal alles bij het oude blijven. Ten koste van zowel Nederland als de immigranten die hier geen kant opkunnen en hier vervallen in verveling en eenzaamheid en in steeds meer gevallen in criminaliteit om hun eigen ego op te krikken.


Bericht door: spanjool op 19 Oktober 2007, 13:49:16
Tja is zo simpel, maar de zwakbegaafden in het krankzinnigehof zullen dit nooit invoeren. Stel je voor dat je het land eens verlost van heel veel problemen m.n. de immigratie van nuttelozen en onwilligen, die ondanks de soos vaak gaan roven en moorden. dan heb je echt een probleem he, want dan moet je je over de echte zaken gaan buigen, m.n. lange termijn planning van je economie, gezondheid, vergrijzing ( na 60 jaar nog steeds geen antwoord gevonden want dat zien we morgen wel, de schooiers ) en vooral veiligheid. Een land met een achterlijk bestuur, corrupt en ver weg van realiteit van elke dag. Blind, doof en achterlijk en tot het bot verrot !


Bericht door: frans01 op 19 Oktober 2007, 16:00:49
Voor wat betreft de toekomst heb ik o.a. het volgende voor ogen: Een bewoner van Nederland beschikt over één nationaliteit. Overdracht van Nationaliteit als gevolg van geboorte is NIET mogelijk. Elk kind dat geboren wordt op Nederlands grondgebied heeft automatisch de Nederlandse nationaliteit.

maar dan wel een hele grote uitzondering om een en ander werkbaar te houden hier:
elk kind dat geboren word in een asielzoekerscentrum of ziekenhuis terwijl de moeder een van de ouders in dat centrum zit blijven statenloos tot er over de ouders beslist is.
anders kun je dalijk gaan verwachten dat asielzoekerscentra fokcentra voor vergunningen worden. (zijn ze nu al hoor)

Geen opmerkingen:

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team