dinsdag 16 oktober 2007

Agente schiet belager neer in bureau A'dam

Bericht door: JohannesW op 14 Oktober 2007, 20:51:24

Binnenland

zo 14 okt 2007,
Agente schiet belager neer in bureau A'dam
AMSTERDAM - De man die zondagmiddag op politiebureau Slotervaart in Amsterdam is doodgeschoten had vlak daarvoor twee agenten met een mes gestoken. Dat heeft korpschef Bernard Welten in een persverklaring bekendgemaakt.

De man kwam zondagochtend rond 12.00 uur politiebureau Slotervaart binnen en sprong direct over de balie. Hij stak onmiddellijk in op een vrouwelijke agente die achter de balie stond. De verdachte stak haar in haar borst.

Toen de vrouw vluchtte kwam de verdachte haar achterna en stak haar nog twee keer in haar rug. Een mannelijke collega die haar te hulp schoot, werd vervolgens zelf in zijn nek en schouder gestoken.

De gewonde vrouwelijke agente trok toen haar vuurwapen en schoot op de verdachte. Die overleed kort daarna.

De gewonde agenten zijn naar het ziekenhuis vervoerd, zij verkeren buiten levensgevaar.

Er is nog niets bekend over de identiteit van de dader.

De Rijksrecherche onderzoekt het incident. De omgeving van het politiebureau is afgezet met rood-witte linten, waarachter een toenemend aantal buurtbewoners komt kijken wat er gebeurd is.

Ook stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch is poolshoogte komen nemen en laat zich informeren over wat er nu precies gebeurd is.


Bericht door: JohannesW op 14 Oktober 2007, 20:53:48

Binnenland

zo 14 okt 2007, 19:07
Slotervaart wacht gespannen op identiteit dader
AMSTERDAM - Bewoners van stadsdeel Slotervaart wachten gespannen af wie de inmiddels overleden dader is van het ernstige incident zondagochtend op politiebureau Slotervaart. Dat liet de stadsdeelraad zondagavond weten.

„Moeders gaan na of hun gezin nog compleet is”, aldus een woordvoerster. De buurt is volgens haar in angstige afwachting.

Stadsdeelvoorzitter Marcouch heeft in de loop van de middag op het stadsdeelkantoor gesproken met verschillende sleutelfiguren uit de buurt zoals buurtvaders en jongerenwerkers. Die konden vervolgens met het feitelijke verhaal de buurt in. De imam van de moskee naast het politiebureau heeft op zijn beurt de moskeebezoekers geïnformeerd.


Bericht door: JohannesW op 14 Oktober 2007, 21:42:57
zo 14 okt 2007, 14:32
Topoverleg stadsdeel Slotervaart
AMSTERDAM - Burgemeester Job Cohen van Amsterdam praat zondagmiddag op stadsdeelkantoor Slotervaart met de politie en de stadsdeelvoorzitter over het incident op politiebureau Slotervaart, waarbij een verdachte door politieagenten is neergeschoten.


Korpschef Bernard Welten van Amsterdam is inmiddels aangekomen op het betreffende politiebureau aan het August Allebéplein. Het politiebureau wordt inmiddels aan het zicht onttrokken door geplastificeerde hekken.

De moskee naast het politiebureau is gewoon open.


Bericht door: JohannesW op 14 Oktober 2007, 21:48:45
De moskee naast het politiebureau is gewoon open.

Een pak van mijn hart,ik heb toch wel een groot deel van de middag in spanning gezeten of de moskeet wel open zou blijven.


Bericht door: Tom Poes op 14 Oktober 2007, 22:33:53
Vraag is natuurlijk weer, of er een vrome bezoeker minder gaat bidden?
Thuis worden nauwkeurig de koppen geteld. En waarschijnlijk voor de zekerheid nog eens herteld. De gegevens gaan dan in de computer en het zal dan ook niet zo lang duren of men er al dan niet achter komt of het gezin nog compleet is.
De techniek staat voor niets.


Bericht door: JohannesW op 14 Oktober 2007, 22:36:33
Laatste 24 uur
Identiteit gedode man politiebureau blijft ongewis

zondag 14 oktober 2007 22:00

(Novum) - De identiteit van de man die zondag op een politiebureau in Amsterdam-West door een agente is doodgeschoten, is tien uur na de schietpartij nog steeds niet bekend. Dat meldt het Openbaar Ministerie zondagavond.

De schietpartij op het August Allebéplein in het stadsdeel Slotervaart vond rond het middaguur plaats. De man kwam binnen en sprong direct over de balie. Daar stak hij een agente in nek en borst. Toen zij probeerde te ontkomen stak hij haar nogmaals twee keer in de rug. Een andere agent werd in nek en schouder gestoken. De gewonde vrouw trok haar wapen en schoot haar belager neer. Hij overleed later.

Het NOS Journaal meldde dat de man volgens onbevestigde bronnen ontevreden zou zijn over de afhandeling van zijn aangifte. Volgens het OM blijft het motief onduidelijk zolang niet bekend is wie het slachtoffer is.

Ik denk dat ze eerst nog ergens een recentelijk overleden onbekende BLANKE MAN op moeten graven,om toch vooral maar niet de indruk te wekken dat het een Medelander was.


Bericht door: Wouter op 14 Oktober 2007, 22:40:53
ja gek he, dat dat weer uren moet duren.
er is natuurlijk druk overleg gaande hoe ze dit nu weer moeten verpakken.

zag vanochtend wel een berichtje in de krant staan waarin gesproken werd van 3 blanke overvallers (telefoon gejat van een bellende fietsster). Dus ze kunnen het wel..........als het maar blank is.


Bericht door: JohannesW op 14 Oktober 2007, 23:00:58
„Moeders gaan na of hun gezin nog compleet is”

Dit vind ik ook zo`n typische opmerking,nu moeten die moeders dus eerst wachten tot al dat kroost van hun die b.v. een werkstraf moeten uitvoeren thuis zijn en dan kunnen ze klompjes(Sorry Sportschoenen) gaan tellen.
Dus Wouter het kan inderdaad nog Uren duren.


Bericht door: Tom Poes op 14 Oktober 2007, 23:02:47
Het zal toch hopelijk niet zo zijn voor Cohen, dat ie van armoede gewone op z'n plat-Hollands gezette thee moet gaan zitten drinken? Dat ie zelf het zakje erdoor moet slingeren?


Bericht door: JohannesW op 14 Oktober 2007, 23:21:05
En waar moet hij dan het ZAKJE laten????


Bericht door: Tom Poes op 14 Oktober 2007, 23:52:32
Nou, in eerste instantie voor het tweede kopje. Daarna beginnen de problemen.


Bericht door: JohannesW op 14 Oktober 2007, 23:57:15
Nou, in eerste instantie voor het tweede kopje. Daarna beginnen de problemen.

Problemen? Nee hoor,op naar het volgende "slachtoffer" geen probleem in Amsterdam,Gamma kan hier nog een puntje aan zuigen.


Bericht door: Tom Poes op 14 Oktober 2007, 23:59:13
Je hebt gelijk, Johannes. Hij kan dat theezakje gewoon meenemen! Job houdt de boel wel bij elkaar!


Bericht door: JohannesW op 15 Oktober 2007, 12:26:08

Binnenland
De Telegraaf.
ma 15 okt 2007,
Politiesteker liep rond bij Hofstadgroep
AMSTERDAM -

De 22-jarige Marokkaan Bilal B. die gisteren twee agenten neerstak en werd doodgeschoten, blijkt rond de Hofstadgroep gebivakkeerd te hebben.

B. stak zonder aanleiding als een dolle om zich heen op een Amsterdams politiebureau. Een vrouwelijke brigadier liep een steekwond in de borst en twee in de rug op. Daarbij werd een longslagader geraakt. Na een langdurige operatie is haar leven gered. 'Haar toestand is relatief bevredigend', aldus de hoofdofficier van justitie. Haar mannelijke collega liep vijf steekwonden op in gezicht en schouder. Bij hem werd een hoofdslagader geraakt. Ook zijn luchtpijp werd bijna geperforeerd.

De doodgeschoten Bilal blijkt een ernstig gestoorde psychiatrische patiënt. Hij heeft langere tijd gedwongen gezeten in de Amsterdamse Valeriuskliniek. Twee maanden geleden werd hij vrijgelaten. Vrijdag kwam hij daar terug en zei zelfmoord te willen plegen. Na een korte behandeling vertrok hij weer met een begeleider van de kliniek.

Gisteren ontsnapte hij aan de aandacht van de begeleider en liep een half uur later het politiebureau in waar hij als een dolle begon te steken.

Een agente schoot hem uiteindelijk dood. De identificatie van B. was moeilijk omdat zijn vingerafdrukken niet werden herkend. Op foto werd hij wel herkend door agenten.

Bilal is al tien jaar bekend bij de politie. In 1998 stak hij iemand met een schroevendraaier neer. Hij hoorde tot de harde kern van de probleem-Marokkanen. In 2003 en 2004 zat hij in de gevangenis.

Uiteindelijk bleek hij contacten te hebben met de terroristen van de Hofstadgroep. Bij de arrestatie van die groep is hij nog als getuige gehoord. Er was niet genoeg bewijs tegen hem.



Bericht door: Wouter op 15 Oktober 2007, 12:58:56
het is hetzelfde al met die TBS-ers.
het tuig wordt gewoon op ons losgelaten...
ze kijken wat er gebeurt, roepen "ach en wee" en gaan weer door met nietsdoen.
zouden we ze niet kunnen aanklagen ?
of beroepen ze zich dan ook op het Pikmeer arrest ?


Bericht door: 60plus op 15 Oktober 2007, 13:26:44

Ja Jobje draaide weer dat het een lieve lust was...........onbekende man................ach ja Mohammed B is toch ook geen BN'r dus kan hij gerust wauwelen, dat het maar weer één man met één mes was.............dus waar zeiken we nu toch over, het had veel erger kunnen zijn toch.................... .2 mannen met 4 messen om maar eens wat te noemen


Bericht door: Dekker op 15 Oktober 2007, 14:08:01
Moet toch een heerlijk gevoel zijn voor dat tuig, want zo zie ik de dader, om je gesteund te weten door een internationaal ja zelfs globaal zo gewaardeerd en gerespecteerd man als Job Cohen.

Jullie vinden het vast niet erg dat mijn waardering en respect uitgaat naar de kordaat optredende agente, die waarschijnlijk niet alleen haar eigen leven en dat van haar collega gered heeft. En dat ik spuug op de mentaliteit en het gedrag van Job Cohen.


Bericht door: duhbyl op 15 Oktober 2007, 14:15:50
Grappig, Laroes was de hele dag aan het vermelden, dat het geen 'ware gelovige' zou zijn.
Er wordt alvast een mooie draai aan het verhaal gegeven,men hoeft nu niet meer van de gestoorde islamiet te spreken, maar van de 'Amsterdamse' psychiatrische patient.
Wel een mooi stukje stigmatisering van de Autochtone Nederlander een sootemet beschermde euuhhh,onbeschermde, bedreigde diersoort in de omgeving August Allabee plein en dan ook nog ten onrechte verdacht van moord.


Bericht door: JohannesW op 15 Oktober 2007, 16:43:16
Binnenland

ma 15 okt 2007, 16:20
Slotervaart vraagt rust na bekendmaking dader
AMSTERDAM - Voorzitter Ahmed Marcouch van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart heeft buurtbewoners gevraagd zich beheerst te gedragen nadat de identiteit van de aanvaller op het politiebureau maandag bekend werd.

Hij krijgt daarbij de hulp van jongerenwerkers, buurtmoeders, buurtvaders, religieuze leiders en andere actieve bewoners. Ook de moskee in het stadsdeel houdt de hele dag door bijeenkomsten.

De doodgeschoten 22-jarige Bilal B., die zondag twee agenten neerstak op het politiebureau aan het August Allebéplein, komt volgens het stadsdeel uit de wijk Overtoomse Veld. „Marcouch leeft mee met de gewonde agenten en hun geschokte collega's en ook met de familie van de dader”, aldus het stadsdeel. Marcouch bezoekt de ouders van de dader waarschijnlijk maandagavond. Bilal woonde nog thuis.

Hij woonde nog thuis,als hij niet in de bajes zat.



Bericht door: Dirodi op 16 Oktober 2007, 07:45:37

Nederland
Toch vernielingen in Amsterdam-Slotervaart

dinsdag 16 oktober 2007 00:11

Ondanks oproepen tot kalmte en massale aanwezigheid van politie hebben tientallen Marokkaanse jongeren maandagavond vernielingen aangericht in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart.


Een groep van dertig jongeren liep 's avonds rond elf uur van de Jan Tooropstraat naar het politiebureau op het August Allebéplein, waar zondag een 22-jarige Marokkaan werd doodgeschoten nadat hij twee agenten met een mes had bewerkt.

Geen arrestaties
Onderweg staken de Marokkanen een particuliere auto in brand, meldt een woordvoerder van de politie. Andere auto's raakten beschadigd. Bij het politiebureau gooiden ze de ruiten in. De afzettingen daar waren eerder op de dag al weggehaald.

Na de vernielingen verspreidden de jongeren zich in de wijk, waar veel politie op de been is. Rond middernacht was het rustig. Er vielen geen gewonden, en geen van de vandalen werd aangehouden.

Kalmte
Hoewel de doodgeschoten jongen, Bilal B., twee agenten levensgevaarlijk verwondde, een crimineel verleden had dat teruggaat tot een zwaar geweldsmisdrijf in 1998, betrokken was bij terroristische activiteiten en aan een psychiatrische stoornis leed, werd rekening gehouden met rellen zodra bekend werd dat het om een Marokkaan ging.

Eerder op de avond maande stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch (PvdA) de buurtbewoners daarom tot kalmte. Jongerenwerkers en buurtvaders legden hen uit wat er gebeurd is, in de moskee en het stadsdeelkantoor waar broodjes en thee werden geserveerd.

Marcouch reageerde maandagavond kwaad op de vernielingen. Volgens hem maakt een aantal jongeren misbruik van de situatie om relletjes te schoppen. 'Het zijn de gebruikelijke kwelgeesten die het voor de rest verpesten.'

Door Bas Benneker


Bericht door: spanjool op 16 Oktober 2007, 09:16:08
Ze hebben het NOOIT zelf gedaan !


Geen opmerkingen:

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team