maandag 10 december 2007

Politieke retoriek maakt menig burger ziek

Waarom de zogenaamde Babyboom generatie hun zuurverdiende kapitaal opmaken en niet langer de graaiende en klauwende staatsroofridders hun bezit willen zien afromen en hen bestraffen voor een zuinig leven en de leegloop aan goed opgeleide talenten.

Stel je bent 55 of ouder en je hebt in een tijd van enorme schaarste een destijds bijna onbetaalbaar huisje gekocht tegen een rente die alsmaar steeg, je werkte over, je nam er een baantje bij en je zag af van een paar vakanties, je verhuisde een paar maal en door je inspanningen en opknappen van de eigen woning verkreeg je een leuk kapitaal op papier.

Want een stapel stenen en een stukje grond kun je niet eten, hoogstens kon en kun je geld lenen op dat bezit, maar leningen moet je ook weer afbetalen, dat wordt helaas maar al te vaak vergeten.

Iedere keer als je je huis verkocht en je een ander huisje kocht streek de staat voor het niets doen 6% overdrachtsbelasting op, na uiteraard eerst je inkomen te hebben belast en vervolgens via de OZB en kapitaalsbelastingen je spaar tegoeden te hebben afgeroomd.

Heb je je huisje vrij en ga je dood, staat de staat opnieuw klaar je fiscaal een poot uit te draaien met de successierechten die men dan weer heft na alle heffingen die je al je levenlang betaald hebt. Blijft er een weduwe of weduwnaar over dan mag die aftikken en met een beetje pech wordt die dan gedwongen het eigen bezit te verkopen om de staatsrovers hun deel te kunnen geven.

Waarom zouden ze nog langer zuinig zijn en niet cashen, want met een beetje pech mogen straks mensen die NIMMER betaald hebben aan de AOW gewoon de volle 100% incasseren en ziet de Babyboomer die een aantal jaren in het buitenland heeft gewerkt echter wel zichzelf bestraft worden met 2% korting per jaar op de AOW dat hij/zij niet in Nederland was.

Ook zij lezen de schandalige berichten dat Bejaarden geen koekje meer bij de koffie of thee krijgen, opgezadeld worden met verhoogde lasten voor de zorg (als ze het kunnen betalen, want als je niets hebt, betaalt de gemeenschap het wel), dat men ineens gepeperde rekeningen krijgt voor de was en meer van dit fraais dat men in het Haagse gekkenhuis bedenkt.

Tegelijkertijd lezen ze dat de miljarden in andere landen ruimhartig en gul worden rondgestrooid en zijn zij niet langer van plan om de financiers en melkkoeien te zijn voor een grijpgrage overheid die hen al hun levenlang het leven zuur maakt.

Dus men gaat cashen, verkoopt het huis, incasseert de opgebouwde pensioenreserves of spaarloonregelingen en gaat potverteren, genieten nu het nog kan, want de Nederlandse staat slacht namelijk per definitie liever de kippen met de gouden eieren dan dat ze deze koesteren, als smeermiddel en motor van de economie en welvaart in eigen land.

Waarom zuinig zijn, want wie wat bewaart die heeft wat, maar wie niets heeft krijgt wat, dus waarom nog langer dralen. Als het op is laat je gewoon anderen de rekening betalen, dat hebben de Haagse Regenten dan bereikt met hun inhalige praktijken en het keer op keer belasten van hen die keihard hebben gewerkt voor een betere toekomst en met lede ogen aanzien hoe hun vergaarde spaarpotten één voor één afgeroomd worden.

Nee dan kun je beter gaan potverteren en als de poen op is en je hebt lekker genoten van de goede dingen des levens, dan meld je je gewoon platzak aan en voegt je bij het leger van profiteurs en minder bedeelden die deze overheid en regeringen hebben gekweekt, want spaarzaamheid en hard werken is allang geen deugd meer, maar een bezoeking en voor straf neemt de staat je je gespaarde centen en kapitaal af. Dus wie geeft ze ongelijk?

Het geneuzel over de kosten van de vergrijzing komt ons de strot uit, want ieder kind van 10 had kunnen weten, dat als er een geboortegolf is geweest, dat diezelfde geboortegolf eens oud en grijs wordt en als regeringen jaar in en jaar uit decennia lang daar GEEN rekening mee hebben gehouden, dan hebben ze de elementaire kennis van het huishoudboekje nimmer bezeten en regeerden zij met het overbekende gat in hun hand.

Het laatste is een open deur intrappen. De Staat liet haar schulden maar oplopen en schoof de problemen alleen maar voor zich uit, zoals men ook de problemen van de integratie en segregatie van Nederland voor zich uitschoof, het verkeersprobleem, de vergrijzing, de scholing, de gezondheidszorg, men brak meer af dan men opbouwde en speelde liever Sinterklaas in het buitenland of speelde mooi weer van de opbrengsten van het dwangmatig privatiseren.

Niet vreemd dus dat de babyboomers aan het potverteren zijn, trouwens veel jonge goed opgeleiden zeggen ook dag met hun handje. Wat achterblijft of ervoor in de plaats komt, levert geen soulaas, hoogstens dat men aan de immigratie- en naturalisatiediensten en de advocatuur kapitalen opstrijkt.

Met de huidige beurs, alsmede de hypotheek en geldmarkt is een crisis niet ondenkbaar en als onverhoopt de inflatie doorzet, de rentes gaan stijgen, dan pas is Leiden echt in last en zullen vele Nederlanders ineens geconfronteerd worden met een sterk dalende koopkracht, financiële problemen en een staat die op veel te grote voet leeft en maar niet presterende burgers laar binnenkomen, die een beslag leggen op de al krappe middelen en zorgstelsel, ten koste van de eigen burgers.

Miljarden worden er jaarlijks verspild, letterlijk over de balk gesmeten, stokpaardjes en politieke ambities om in de geschiedenisboekjes te komen, schijnen belangrijker te zijn dan orde op zaken te stellen, daadkrachtig op te treden en echte besluiten te nemen om Nederland gezond en weerbaar te maken in tijden van achteruitgang. Daar hebben ze in Den Haag helaas nog nooit van gehoord.

Bedenk ook dat straks Rutte van de VVD ineens ferme en stoere taal gaat uitslaan, maar dat diezelfde VVD één van de pijlers is geweest in de afgelopen regeringen die dit beleid en resultaat gestalte hebben gegeven, het is dus de vos die de passie predikt en medeschuldig en verantwoordelijk is voor de staat van ons dierbare land en uw en mijn inkomen.

Het stuivertje wisselen in de Haagse Kaasstolp met de beroepspluchezitters die zich verschuilen achter hun politieke onschendbaarheid, pikmeer arresten en totale minachting van de wensen van de burgers is een uitstekend voorbeeld van dat we geen democratie maar een particratie hebben en alleen zij die doordringen tot de selecte elite in Den Haag bepalen het beleid en niet de burgers, die slechts stemvee zijn en melkkoeien voor hun spilzucht.

Wij vragen ons af wanneer de burger wakker wordt en zegt: "Het is genoeg geweest" en het juk van de zogenaamde coalitiepartners afwerpt en zich realiseert, dat ongeacht op wie je in de Haagse Kring stemt, je nooit vlees of vis krijgt, maar een opgewarmde lauwe hap van een onsmakelijke stamppot, waarvan iedere geur, kleur of smaak verdwenen is in de vele concessies die de regenten elkaar geven om maar te kunnen regeren.

6mb© - cor stoker

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ,65+er krijg nu AOW.
Werkte ,tijdens de introductie van de AOW in 1957 ,op een Nederlands vissers schip.
Dag en nacht werk.
Van 57 tot 2007 44 jaar PREMIE betaalt.
Dat is 6 jaar tekort voor 100%.
Gekort 6 jaar =12 %
Met een briefje van de SVB ,indien tekort,klop om hulp.
F.. the lot.

atalanta

Ditta zei

Zo zie je maar atalanta, als je geen allochtoon bent heb je weinig rechten in Nederland, over de plichten zal ik het niet hebben, want dat zijn er zoveel dat ze nog niet eens te vermelden zijn.

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team