dinsdag 18 december 2007

Hypocriet wildverdriet

Kamerleden dol op wild
DEN HAAG, maandag
Tweede Kamerleden blijken verzot op een stukje wild. Op zeker de helft van alle hoofdschotels die in het zogenaamde ledenrestaurant worden uitgeserveerd ligt een dampend hertenbiefstukje.

Zo maar een stukje uit de Telegraaf van maandag, waaruit de hypocrisie van onze regentenklasse weer eens overduidelijk blijkt, drukjacht verbieden, de burger opzadelen met de schade van een te grote populatie van wilde zwijnen die alles vernielen op zoek naar voedsel en levensgevaarlijke situaties op de wegen in en om de domeinen.

Dierenleed van mestvarkens die gefokt worden en veel stress kennen is schijnbaar geen punt, grote woorden over transport, behuizing, voedsel enz. die uiteindelijk toch echt gedood worden en op ons bordje als karbonade of speklapje terechtkomen of geëxporteerd worden.

Maar het afschieten van wilde VVV varkens, zoals de zwijnen soms ook wel eens genoemd worden, die frank en vrij in de natuur hun kostje bij elkaar hebben gescharreld, maar door afwezigheid van natuurlijke vijanden als populatie te groot worden, dat mag niet, dat is zielig, maar verhongeren en als potentieel gevaar voor de volksgezondheid (varkenspest e.d.) dat is niet zielig en schijnbaar geen enkel probleem.

Diezelfde dames en heren in de Kamer zijn er als de kippen bij om te eisen dat de minister van Landbouw draconische maatregelen neemt om varkens te ruimen bij de eerder genoemde fokkers, dan zijn beelden van honderden dode varkens in vrachtwagens ineens niet meer zielig, dan gaat het om de volksgezondheid.

Maar dat onze buren wel aan wildbeheer doen, dat het afgeschoten wild op hun bordje in de kamer geserveerd wordt, dat is ineens geen reden voor protest, Kamervragen, brede maatschappelijke discussie, dan schijnen de smaakpapillen het te winnen van de compassie met het arme afgeschoten wild, dan is bambi niet meer aaibaar maar een lekkernij, daarvoor staan de kamerleden graag in de rij en zijn met het St. Hubertus vee dolblij.

Diezelfde hypocriete houding heeft men met energie, kernenergie importeren is geen probleem, olie en gas uit landen die het met de mensenrechten niet zo nauw nemen, ook dat is ineens geen enkel probleem, daar gaan de dames en heren met verve gelijk een slalom skiër omheen, dan is ineens de welvaart en de staatskas nummer één en verdwijnen de principes door het afvoerputje van het geweten die zo mooi kamerleden heten.

Trouwens ik memoreerde het al vaker, men vliegt van hot naar her, reist de aardbol rond, uit naam van het milieu, men reist met de dienstlimousine en vergeet de trein, want onderscheid tussen het gewone volk en de regentenklasse moet er zijn, maar men is bezorgd om het leven van het wilde zwijn liefst bij een glaasje wijn.

Wilders wordt beschuldigd dat hij de politiek en de samenleving laat verwilderen, door zijn uitspraken, laat ik nu denken dat de dames en heren die regeren de opgelegde wetten en regels voor de burgers zelf keer op keer negeren en zich kostelijk met het wildgebraad amuseren en willens en wetens de noden en wensen van het volk traineren en schofferen.

Hypocriet verdriet, als men weer eens de krokodillen tranen van de bestuurders ziet, ze zijn geschokt, men is ontdaan, want men komt op voor het wild, terwijl de massa in de straat en wijken al jarenlang tot vogelvrij wild zijn verklaard en door een religieuze drukjacht uit huizen en winkels wordt verjaagd.

Een paar duizend wilde zwijnen afschieten zou in Nederland menig burger van een lekker stukje wildgebraad tijdens de feestdagen hebben kunnen laten genieten en dat tegen een betaalbare prijs, waarmee de natuur en zelfs de wilde zwijnen een dienst zou worden bewezen, maar voor simpele en doeltreffende oplossingen hoeven we bij de hypocriete regenten niet te wezen.

Geen opmerkingen:

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team