zaterdag 8 december 2007

Kernenergie NEE Bedankt

Kernenergie NEE Bedankt

Lange wachttijden dreigen voor duizenden kankerpatiënten verspreid over de wereld omdat een kernreactor in Canada die radio-isotopen levert voor hun onderzoeken, is stilgelegd. Voor Nederland worden geen problemen verwacht.(ANP)

Een ietwat ondergesneeuwd berichtje dat door het andere nieuws werd overschreeuwd, maar wel degelijk onze aandacht verdient en iedereen eens aan het nadenken zou moeten zetten.

Kernenergie is gegijzeld door milieuactivisten en in de ban gedaan, maar honderdduizenden en wellicht zelfs miljoenen mensen worden met radio-isotopen afkomstig uit deze vervloekte en gedemoniseerde centrales geholpen en dat niet alleen.

Windmolens vervuilen massaal de horizon, ze veroorzaken geluid, zijn duur in het onderhoud, kosten enorm veel energie om ze te produceren en te laten functioneren en zijn onbetrouwbaar omdat de natuur nu eenmaal niet op commando de juiste hoeveelheid wind oplevert.

We halen heel hypocriet stroom uit het buitenland opgewekt door kerncentrales, kolenvergassers enz. enz. maar daar horen we de milieuactivisten wijselijk niet over, nog gekker is het als we bedenken dat als er ooit een gek een geslaagde aanslag pleegt op Pernis de schokgolf tot in Groningen zal zijn te voelen en om de milieu effecten maar te zwijgen.

Het wordt zelfs nog gekker, we kappen massaal bossen of verwerken enorme hoeveelheid VOEDSEL om aan BIO brandstof te komen, terwijl in de wereld hele volksstammen honger lijden en wij de rekening zien stijgen van onze voedsel aankopen omdat er schaarste wordt gecreëerd, waar Kernenergie de ideale vervanger zou zijn.

Tegenstanders roepen hel en verdoemenis, waarschuwen over straling, maar ook dat van kernenergie wapens gemaakt kunnen worden, grappig dat ze niet massaal de straat opgaan om te demonstreren tegen kunstmest, want als je dat goedje mengt met wat andere ingrediënten heb je wel een enorm explosief product dat al verschillende malen succesvol bij aanslagen is gebruikt en zijn vernietigende werking heeft bewezen.

Onze regenten neuzelen over fijnstof, roetfilters, milieuheffingen, noem het maar op, maar Kernenergie is ondenkbaar, dankzij de zwaar gesubsidieerde milieulobby’s en activisten die in hun milieuvervuilende lelijke eenden en trabanten vanuit hun kraakpanden de samenleving gijzelen en voor ieder groene kikker of vermeende boomklever nieuwbouw en wegenaanleg traineren of saboteren.

Natuurlijk is Kernenergie een energiebron met gevaar, maar wie zich realiseert dat de geneeskunde allang niet meer zonder radioactief materiaal kan, dat het kankerpatiënten helpt, dat één centrale meer oplevert dan een woud van windmolens (die geen enkele patiënt helpen en vogels doden, bovendien de horizon vervuilen en grond nodig hebben).

Maar ook een kolenvergasser, een bruinkool centrale en zelfs een via wateropgewekte energie herbergen gevaren en vereisen enorme investeringen en zorgen voor directe of indirecte vervuiling of problemen. Bedenk ook eens wat een waterkrachtcentrale voor negatieve invloed heeft op de visstand en dat er GEEN ENKELE bestaande techniek zonder gevaar of problemen is, dan ineens komt Kernenergie in een totaal ander beeld te staan.

Horror en rampen films hebben samen met de wereldwijde anti kernenergie beweging ons in de armen van de oliekartels gedreven en worden we gegijzeld door steeds maar stijgende prijzen en milieuheffingen, die met één of twee moderne kerncentrales in Nederland voor betaalbare energie zouden kunnen zorgen.

Ik ben geen deskundige, maar ik vraag me steeds vaker af, wat de agenda van deze milieu activisten en hun financiers werkelijk is, of beter gezegd angst aanjagen is een sterk wapen om mensen bang te maken en ze te gijzelen, maar wat als straks Petten wegens onderhoud of een storing geen isotopen meer kan leveren…………….roepen zij en hun aanhang dan ook Kernenergie NEE bedankt als ze voor onderzoek naar het ziekenhuis moeten.

Wat zeggen ze tegen de wereldbevolking als WIJ wel kunnen rijden en eten en de rest van de wereld door honger en ellende gedreven oprukken naar de vleespotten en het HIER komen halen, nog meer illegalen, nog meer exodusen van hongerlijdende groepen en nog meer inzamelingsacties om de welbekende druppel op de gloeiend plaat te leveren.

Wanneer worden we wakker en bouwen we snel deze energievoorziening, dat we de dogma’s en fatwa’s van de milieulobbyisten terzijde schuiven en voedsel weer gebruiken om monden te vullen in plaats van SUV en andere heilige koeien en de burger niet langer de bizarre prijs van door speculanten opgedreven olie hoeven te betalen.

Miljoenen spenderen de dames en heren aan oerbossen en boomaanplanten in verre landen, die de lokale bevolking dan doodleuk weer verbranden, suikerriet en biet, mais en ander gewas, worden verkwanseld zoals ook ons aardgas, want de massa wordt gemanipuleerd door de kliek die ons land regeert.

Of zou Djoeke er weer spontaan een anti-beweging tegenaan gooien en bekende Nederlanders zich massaal opgeven voor een nieuwe Kernenergie Nee bedankt actie, je weet het maar nooit in knotsgek Nederland, dat zich laat gijzelen en koeioneren door hen die maar NIET willen regeren en vooruitzien maar ons bezweren dat ze uit naam van het volk opereren

6 opmerkingen:

John van Rhijn zei

De angst om de eventuele gevolgen van kernenergie op zich begrijp ik wel, maar men is daar van op de hoogte en kan daar rekening mee houden.
Maar geen enkele andere vorm van energielevering is zonder gevaar. Hoeveel levens hebben bijvoorbeeld de kolenmijnen al geëist en doen dat nog tot op vandaag de dag? Hoe vervuilend is het vervoer alleen al?
Is een land volgebouwd met windmolens nog aantrekkelijk?

Niemand houdt de ontwikkelingen tegen duurzame energie te verfijnen. Dat moet ook niet. Verbeter die windmolens. Verbeter de zonne-energie. Daar wordt aan gewerkt. Gisteren nog zag ik daar een tv-programma over.
Maar er werd ook gezegd, dat we in de overbruggingstijd die de ontwikkelingen daarvan vergen - daar gaan nog jaren overheen - niet zonder kernenergie zullen kunnen.

John

Anoniem zei

Volgens website Greenpeace:
"s Petten onmisbaar voor de productie van medische isotopen?
Nee. Een veel kleinere reactor is hiervoor toereikend: in Canada worden medische radio-isotopen geproduceerd in een zogenoemde Candu-reactor, aanzienlijk kleiner dan de reactor in Petten. De Pettense productie kan wel degelijk worden overgenomen door andere reactoren. Naast reactoren in Frankrijk en België staan in Canada en Zuid-Afrika uitgebreide productiefaciliteiten voor medische radio-isotopen die geen veiligheidsproblemen hebben als de reactor in Petten."

Gelukkig voor de ernstig zieken dat Petten draait en dat we niet op Canada hoeven te vertrouwen!

De Waarnemer zei

http://www.olino.org/articles/2006/08/15/kernenergie-de-oplossing

Graag gedaan

Anoniem zei

@Waarnemer, bedankt voor je bijdrage.

Ik heb de moeite genomen het verhaal te lezen, maar ontkom niet aan de indruk dat het nogal “gekleurd” is, want laten we eens kolenwinning nemen of olie, ook daar zul je dan ALLE kosten aspecten moeten meenemen, dus het zoeken, winnen, affakkelen, vervuiling, transport, opslag, kraken, verwerken, distribueren enz. enz. om het tegen het kernverhaal af te zetten.

Zien we de rampen op milieugebied wat Olie winning en transport al hebben aangericht, staan ze echt niet op de nominatie voor de hoofdprijs van milieuvriendelijkheid en veiligheid.

Kijken we tevens naar het eindproduct, de brandstof en de explosie motor met zijn uitlaatgassen en tellen we die op bij het eerdere plaatje dan zou het mij niet verbazen als het kernenergie verhaal ineens een heel stuk vriendelijker is dan men wil toegeven.

Nee ik bagatelliseer de gevaren van kernenergie en de afvalstoffen NIET, maar appels en peren vergelijken door voor de appels alles op te tellen en bij de peren een deel weg te laten is vervalsing, dan moet ook de kosten van Mammoettankers, Oliewinning, Pijpleidingen enz. enz tot aan de verbruiker(s) aan toe worden meegeteld en dan ineens is het een totaal ander verhaal.

Als we kijken naar de enorme vervuiling en landschapsvernietiging van bruinkool en kolen winning is dat op zich alleen al een milieu-ramp, dus appels niet met peren vergelijken, maar dan ook daar ALLE segmenten meewegen, dit geldt ook voor windenergie, het onderhoud, bouwen enz. enz. is verre van rendabel t.o.v. de energie afgifte dan zijn deze turbines ver in de min en zo kan ik nog wel even doorgaan, terwijl ik een leek ben op dit gebied.

Anoniem zei

Nu alle voors en tegens zijn afgeweegd, komen velen tot de conclusie dat kernenergie nog zo slecht niet is.

Tevens wordt ook aangekaart dat kolen en olie en dan vooral ook de olie die word gebruikt bij het kappen van oerbossen veel slechter is dan als we kernenergie gebruiken.

Soms mensen lijken dan te vergeten dat het juist zulke regeringen (en zijn inwoners) zijn verslaving aan energie hierdoor in stand houden. I.P.V. te kijken wat we op lange termijn kunnen doen, word de oplossing weer gezocht op korte termijn, want uraniem als grondstof voor het gebruik van kerncentrales is ook niet oneindig.

Dus kan je zeggen dat we weer een ander alternatief hebben gevonden om de aarde leeg te zuigen van als zijn grondstoffen.

Helaas zien maar weinigen de oplossingen voor onze energiebehoefte om juist te zoeken naar dat gene wat er in overvloed is, namelijk, WIND, WATER, ZON. Om daar juist NU volop in te investeren.

Als laatste vind het ik van de schrijver van dit stuk een beetje flauw om te zeggen dat mensen die zich inzetten voor een betere woon en leefomstandigheden, zoals milieuactivisten te bestempelen als hypocriet. Zij zullen ook niet altijd het het antwoord weten op alles, alleen kan je van hun zeggen dat zij zich tenminste nog inzetten voor een betere wereld.

1 voorbeeld!!!
De schrijver en vele vele anderen weten waarschijnlijk ( of kunnen dat redelijkerwijs weten ) dat hele oceanen worden leeg gevist, en daar zijn we natuurlijk met ze alle op tegen.

Maar ondertussen eten we nog gezellig met ze allen bedreigde vissoorten, die nog gewoon dagelijks te koop zijn in onze supermarkt. Over hypocriet gesproken!!!

Anoniem zei

@Ivo Kattestaart

Oké ik ben hypocriet, ik eet vis, ook vlees, terwijl ik weet dat voor vlees, meer voeding in het dier verdwijnt dan deze in voedingswaarde teruggeeft.

Maar je hebt dan toch niet echt goed de column gelezen vrees ik, want natuurlijk moeten we op zoek naar andere manieren van energie winning c.q. gebruik.

Natuurlijk hebben bepaalde overheden en energie reuzen en speculanten belang bij "schaarste" en zouden we allang totaal andere motoren moeten gebruiken dan de allang totaal achterhaalde huidige verbrandingstechniek.

Ergo slimmer gebruik van onze eindige grondstoffen, bestrijden van verspilling, maar zolang lieden als Al Gore en zijn aanhang van hot naar her vliegen met supersonische snelheid, wereldleiders en organisaties niet telenetwerken, maar van de ene naar de andere tropisch paradijs of resort vliegen voor het "oplossen" van het energie vraagstuk of voedselproblemen, dan breekt bij mij mijn klomp.

Ik ga al jaren niet meer met een vliegtuig op vakantie, beperk mijn transport tot een minimum, verbouw mijn eigen biologische groenten en fruit en draag zo mijn minimale steentje bij aan een beter milieu.

Maar kernenergie is wel degelijk een optie, zeker als men de tijd dan gebruik om tot kernfusie te komen, slimmer gebruik maken van eb en vloed, van rivieren middels turbines energiestromen maken, van mest biogas enz. enz. ergo een scala van ingrepen, aanpassingen en vooral nieuwe technieken en een betere bewustwording van het WERELDWIJDE energie vraagstuk en niet te vergeten het voedselprobleem, maar daarvoor is een visie, inzet en durf nodig en geen horror verhalen of hypocriet de ander beschuldigen van gebrek aan compassie met de natuur en het milieu.

Nee ik heb geen oplossingen in mijn achterzak, was het maar waar, dan was ik of schat hemelrijk, of alreeds ter ziele omdat het systeem niet bepaald op een oplossing zit te wachten, want Olie is het zwarte goud dat veel macht en invloed heeft, evenals de milieu lobby die niet schromen om letterlijk over lijken te gaan.

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team