woensdag 2 januari 2008

2008 positief gebracht



2008 positief gebracht

We zijn koud in het nieuwe jaar aanbeland en in ons mooie kikkerland is dit het jaar waarin men zal trachten ons met positief nieuws op goede of betere gedachten te brengen al stinkt het soms gelijk bedorven krengen, ik zal trachten om te reageren in positieve gedachten.

Allereerst uiteraard iedereen de beste wensen voor dit nieuwe jaar, dat is mijn éérste positieve gebaar, vervolgens las ik dat 13.000 Duitsers protesteren tegen de wetten van hen die over hen regeren, want ook daar is er een wet aangenomen waarin providers mail en surf gedrag van hun klanten moeten bewaren en aan de staat overleggen om inzage te krijgen wat we zoal tegen elkaar zeggen, wat we bezoeken en wat we op het internet doen met onze poen.

Mijn tweede positieve gedachte was, Nederland met ruim 16miljoen mensen hadden alleen oog en oor voor de beste wensen en die hadden en hebben geen enkel protest dat straks ook de overheid met haar diensten zelfs kijkt in het eigen nest, nog even en het briefgeheim staat ook op de helling, maar roepen de kommaneukers meteen dat is een andere stelling.

Ook is het positief en lief dat Doekle een krant heeft gevonden die zijn oproep tot tolerantie heeft afgedrukt, want laten we wel zijn, het was toch maar een knap rustig Nieuwjaar, slechts één buro en wat politie auto’s gingen in de fik en Cohen kreeg spontaan de hik, die riep verhip het moet afgelopen zijn, ik drink parbleu geen thee meer en dat doet pas echt zeer.

Kijk nu niet meteen in de stress schieten, Doekle is blij met de zijnen dat de tolerantie van één kant moet komen, voornamelijk van hen die hier al generaties lang wonen, respect moet je niet meer verdienen, dat is ouderwetse krompraat, Doekle en de zijnen zijn geleerde lieden die met de tijd meegaat, die houden van wollig gepraat en niet van de recht toe en recht aan taal van de straat, dat is volgens hen de schuld dat het soms zo vaak misgaat.

Oom agent en ook de hulpdiensten zijn zeer positief over de jaarwisseling, want er zijn zowaar geen doden gevallen door geweld, hoogstens een paar mensen die even niet goed hadden opgelet vanwege de mist dus de jaarwisseling was een succes, op wat uitgebrande auto’s na en wat gemolesteerde brandweer en ambulance diensten, dus positief gedacht heeft de jaarwisseling minder kommer en kwel en ellende gebracht als dat men had verwacht.

Nederland staat op plaats 2 van de minst democratische landen, alleen China moeten we voor laten gaan, maar die krijgen dan ook de Olympische Spelen, ook dat is weer positief want voor hetzelfde geld hadden we op één gestaan en laten wie die beker dan maar deze keer aan onze lippen voorbijgaan.

Positief is ook dat u mag verwachten dat u dit jaar opnieuw massaal in de file staat, dat geeft slimme lieden weer de kans om nieuwe kicks te bedenken, waardoor we op een vreemde manier aan elkaar aandacht schenken, ik denk aan stickers of sms, misschien wel een nieuwe nationale file quiz voor de noodlijdende publieke omroepen, die een veer moesten laten.

U ziet er is niets mis met positief nieuws, zelfs de aangekondigde killer-fog, in gewoon Nederlands een dodelijke mist, zit een element van positief nieuws, want mist is in het verkeer helaas altijd dodelijk en dankzij het vuurwerk werden velen gedwongen NIET te gaan rijden met een slok op, want geen zinnig mens stapte meer in de auto, als je hem tenminste in het rookgordijn nog vinden kon, de enige die naast het net viste was Spee, die incasseerde geen enkele bon.

Op de valreep kreeg ik nog een positief bericht, Marianne van de Partij voor de Dieren is voor een jager gezwicht, nu kan je dat positief of negatief opvatten, maar ik ga hier niet op dierenvrienden katten, maar ook de jagers spaar ik graag, dus eet de jager straks geen vlees en Marianne geen vis, dan is het net of ze bewust noch vlees noch vis zijn, u ziet we houden het fijn.

Mijn laatste positieve bijdrage aan de nieuwe rage van positief nieuws is dat men ineens klaagt dat teveel hulpverleners en instanties zich bemoeien met onaangepaste gezinnen, zou dan eindelijk ook het gezonde verstand van de overheden eindelijk in 2008 het gaan winnen of gaan ze een nieuwe overkoepelende organisatie of club instaleren, wel de tijd zal het leren.

Ik wens u en de uwen in ieder geval een gezond, gelukkig en vooral een positief nieuw jaar toe en bedenk maar zo, deze geitenbreier is het dichten, ageren en reageren nog lang niet moe, want in het land van fabeltjesland zijn er gelukkig nog steeds mensen met een gezond verstand

Geen opmerkingen:

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team