donderdag 8 november 2007

Afkicken Suriname kost 50.000 euro P P

Bericht door: JohannesW op 06 November 2007, 11:21:31
Binnenland
Telegraaf.
di 6 nov 2007, 11:09
Afkicken Suriname kost 50.000 euro
AMSTERDAM - Twaalf Surinamers gaan op kosten van de Nederlandse belastingbetaler een jaar lang afkicken in hun thuisland. De 'zoektocht naar hun roots' kost 50.000 euro per persoon.

Het project wordt betaald uit de AWBZ, de voorziening voor bijzondere ziektekosten. De twaalf wonen nu in een zorgboerderij in Friesland, zo schrijft Metro. De zwaar verslaafden komen uit het hele land.

De organisatie benadrukt in de krant dat 'het geen gemakkelijk jaar wordt'. 'Er is dagbesteding zoals landbouw en veeteelt'. En themaweken: de verslaafden gaan dieper het binnenland in 'op zoek naar hun Afrikaanse voorouders.' 'Zie het als een zoektocht naar een stukje verloren identiteit'.

Volgens Carlos Boldewijn van de stichting Survival schieten de gewone afkick-klinieken zoals de Jellinek tekrt. 'Wat heeft de Jellinek nou gepresteerd als het om niet-Westerse allochtonen gaat'., vraagt hij zich in Metro af.

Als het project slaagt, zullen ook andere groepen niet-westerse allochtonen in eigen land mogen afkicken.


Bericht door: JohannesW op 06 November 2007, 11:23:32
Als het project slaagt, zullen ook andere groepen niet-westerse allochtonen in eigen land mogen afkicken.

Om vervolgens weer terug te keren en in de hangmat te vertoeven.
WALGELIJK dit soort uitspattingen van AWBZ geld.


Bericht door: Dirodi op 06 November 2007, 11:28:38
Gadver, wat haat ik dit k*tland op alles wat gezondheidszorg aangaat wordt bezuinigt, en de allochtonen die verslaaft zijn mogen hun roots ontdekken op ONZE kosten, voor 12 personen €600.000, het is toch niet te geloven.


Bericht door: Dekker op 06 November 2007, 11:58:46
Misschien een idee voor familie van Nederlandse emigranten, die op die manier hun familie in b.v. Canada, Australie en Nw. Zeeland nog eens kunnen bezoeken en daar geen geld voor hebben. Om contact met hun roots te verstevigen en de band met het vaderland niet te verliezen. Onder de noemer Geestelijke Gezondheid Zorg misschien? Of zou dat alleen zijn toegestaan voor geheel en al vrijwillig verslaafden, die het nut van werken niet inzien en die elke vorm van eigen verantwoordelijkheid geheel en al bij DE ANDER leggen en laten liggen.


Bericht door: JohannesW op 06 November 2007, 12:15:22

Laatste 24 uur Elsevier.
Zorg gehandicapten onder de maat

dinsdag 6 november 2007 11:45

(Novum) - In driekwart van de zorginstellingen voor gehandicapten is de zorg onder de maat. Dat stelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in een rapport dat dinsdagmiddag verschijnt, zo bevestigen bronnen in Den Haag.

Vooral in grote instellingen gaat het niet goed. Kleinere instellingen hebben wel voldoende aandacht voor hun patiënten. De IGZ heeft de gehele gehandicaptenzorg in Nederland doorgelicht. Staatssecretaris Jet Bussemaker (volksgezondheid) neemt het rapport dinsdagmiddag in ontvangst.


Bericht door: Dekker op 06 November 2007, 12:28:46
We mogen ons best eens de vraag stellen, samen, met mw. Bussemaker, of dit het gevolg is van een tekort aan financiele middelen of dat het te maken heeft met de mentaliteit binnen instellingen.


Bericht door: duhbyl op 06 November 2007, 12:38:15
Mijn gevoel zegt me dat als je ze zonder centen naar Zand van herkomst stuurd dat ze snel genoeg afkicken.Lukt het niet dan hebben ze daar altijd nog wel wat Spartaansere methodes die volgens mij ook zeer effectief zijn en ook nog minder kosten.


Bericht door: JohannesW op 06 November 2007, 12:38:47
Grote instellingen Dekker,veel management,veel vergaderen,brengt veel kosten met zich mee,vaak weinig kennis van zaken dit soort lieden.


Bericht door: resident op 07 November 2007, 03:45:18
Gezien hoeveel reacties er binnenkwamen? Ver over de duizend! Dat is zelfs voor de Telegraaf een record. En maar heel weinig mensen die positief tegenover dit belachelijke idee staan.


Bericht door: 60plus op 07 November 2007, 13:19:47
Diezelfde AWBZ had dus geen geld voor een koekje bij de koffie of thee voor de bejaarden meer in de centra, hoeveel pakken koek hadden ze wel niet kunnen kopen voor 50.000 x 12 = 600.000 euri ik denk dat Verkade graag een flinke korting had verstrekt

Reken even mee, een pak Jodekoeken kost goede kwaliteit 1.99 daarin zitten minsten 10 koeken, deel 600.000 door 2 en vermenigvuldig het met 10 en 3 miljoen koeken zijn er ineens beschikbaar voor onze bejaarden, een kind kan het bedenken, bovendien hebben deze mensen het niet verdiend om te zien hoe verslaafden op een peperduur reisje mogen en zij geen koekje krijgen

Als verkade een dergelijke order krijgt is 20% op de winkelprijs peanuts en dus kun je er nog eens 600.000 koekjes als bonus bijtellen




Titel: ’Hulp ouderen te duur, maar junk krijgt tropenreis’.
Bericht door: JohannesW op 08 November 2007, 08:46:01

ANBO overstelpt met telefoontjes

’Hulp ouderen te duur, maar junk krijgt tropenreis’
De Telegraaf.
door Coen Springelkamp



AMSTERDAM, donderdag
Geen geld voor een traplift, wel voor een afkickreisje voor Surinaamse junks naar Suriname. Ouderen zijn woedend op het plan van de stichting Surivival om 12 zwaar verslaafde junks te laten afkicken in Suriname à 50.000 euro per persoon. Ouderenbond ANBO is overstelpt met telefoontjes van boze leden.
De stichting Surivival wil in februari de junks laten afkicken in Suriname. De kosten daarvan worden betaald uit de awbz. Het fonds dekt bijzondere ziekten die niet onder normale zorgverzekeringen vallen, zoals gehandicaptenzorg. Probleem: het potje is bijna leeg.
„We zijn dan ook overstelpt met vragen van leden die de plannen belachelijk vinden”, zegt woordvoerder Frank van der Aa van de ANBO. „Logisch. Er is geen geld meer voor een traplift, terwijl ouderen daar recht op hebben. Of in plaats van elke dag worden ouderen nog maar drie keer per week gewassen . Niet omdat er geen hulp is, wel omdat het geld op is.”


Dijkstal
Opmerkelijk is dat in de raad van aanbeveling van Surivival Hans Dijkstal, oud-VVD-Kamerlid en ex-vicepremier, zit. Peter Rehwinkel, burgemeester van Naarden, bekleedde voor korte tijd dezelfde functie. Hij stopte daarmee wegens tijdnood.
Ook opvallend is dat oud-Kamerlid Tara Singh Varma (GroenLinks) deel uitmaakt van de raad van commissarissen.
De stichting zelf was wederom niet bereikbaar.


Geen opmerkingen:

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team