woensdag 21 november 2007

De dwangbuis van de schijndemocratie




Wij maken elkaar wijs dat we een democratisch land zijn, met normen en waarden, waar het beter kan, waar samen werken en samenleven het credo is, waar solidariteit en sociaal bevlogenheid de vaandels zijn waar de burger warm voor moet lopen.

De werkelijkheid is dat de burgers van dit land gegijzeld zijn door een relatief kleine bestuurlijke elite die zichzelf etiketten heeft opgeplakt die schijnbaar verschillend en gevarieerd zijn, maar allen slechts één doel hebben, namelijk de macht en invloed te controleren en nieuwkomers uit of buiten te sluiten.

Iedere Nederlander is gegijzeld door de elite, niemand ontkomt aan hun perfide netwerk van het fijnmazige web dat de elite gesponnen heeft en waardoor de burgers van dit land geen vrije burgers meer zijn, maar melkvee dat zich als makke schapen naar de financiële slachtbank laat leiden en niemand ontkomt aan hun tentakels.

Nederland was ooit een land met een fijnmazig netwerk van openbaar vervoer, maar door de jaren heen, verdwenen de “onrendabele” lijnen en sporen, werden de spoorwegen opgesplitst in een Pro Rail, een NS en een Nedtrain, met als gevolg dat veel burgers gedwongen werden om met hun auto hun werk te bereiken en aan te sluiten in de file.

Buslijnen en aansluitingen verdwenen, maar de burger nam noodgedwongen de heilige koe en werd daarvoor grootfinancier van de staatskas, via heffingen zoals BPM, BTW, Milieuheffingen, APK keuringen, brandstof, verwijderingsbijdragen enz. enz.

De privatisering bleek dus een wassenneus en de zogenaamde marktwerking een leugen, maar niemand protesteerde of bezette de stations, waar alle service en controle verdween, vervangen door profitcentra’s die de reizigers allerhande luxe aanbieden die niets met reizen te maken hebben, maar alles met commercie en geldklopperij.

Zo waren er ook vele streekziekenhuizen, waar geneesheer directeuren en chirurgen en specialisten door het regentensysteem hun macht en invloed moesten inleveren aan managers, we kennen allemaal de resultaten, ziekenhuizen zijn verdwenen en vervangen door fabrieken, waar managers via welhaast krankzinnige modules de gezondheidszorg ingekapseld hebben en patiënten, klanten zijn geworden die alleen via hun opgelegde zorgverzekeraars bedongen en vergoede medicijnen en behandelingen kunnen afnemen.

Deze medische fabrieken liggen ver weg van burgers, dus moet men met de auto naar deze mastodonten en mag men betaald parkeren, na eerst in de files te hebben gestaan om het ziekenhuis te bereiken.

Zo verging het ook de huisartsen, de fysiotherapeuten zij werden vervangen door onpersoonlijke praktijken en werden patiënten ……opnieuw rekeneenheden waar zorgverzekeraars contracten voor afsloten.

Scholen, weg ermee, weg met die beheersbare en controleerbare plekken waar de meester en juf nog autoriteiten waren en kinderen en ouders elkaar kenden, nieuwe fabrieken verrezen en opnieuw werden de mensen gedwongen langere afstanden te overbruggen en verdwenen de kinderen in fabrieken waar het onderwijs niet eens instaat bleek reken en taalvaardigheid te garanderen, laat staan sociale vaardigheden of echte kennis overdracht aan te leren.

Waterschappen fuseerden, energie zoals gas/licht en water werden geprivatiseerd, maar wel door de regenten gedicteerd en gecontroleerd, want uiteraard in ieder nieuw geprivatiseerd onderdeel kwamen toezichthouders, controle organen en bestuurslagen alwaar de elite zitting namen en zorgde voor vetbetaalde marktconforme banen, die met uw en mijn centen profclubs gingen sponseren en giga bedragen het raam uitsmeten met veels te dure reclame scheten.

Een schier eindeloze reeks van instituten, instellingen en maatschappelijke organisaties werden er opgericht en voorzien van subsidies, die vervolgens zich weer aan de burgers presenteerden als belangenbehartigers en waar we lid van konden worden, maar wie goed oplette zag in de bestuurskamers keer op keer de regenten opduiken, deze clubs werden de nieuwe visfuiken voor de vrije burgers om ze te vangen en in te kapselen in het netwerk.

Vrije ondernemers werden onderworpen aan meer en meer pietluttige regels en administratieve lasten, zodat de overheid op ieder niveau en iedere werkplek zicht heeft en invloed kan uitoefenen, men voerde de verderfelijke politiek correcte positieve discriminatie in, waardoor niet meer de beste man of vrouw voor de job geldt maar de entiteit en geslacht en wie er niet aan meedoet wordt van racisme verdacht.

Op alle bestuurlijke niveaus komen we de regenten en hun vazallen tegen, of het nu overheid, semi overheid, NGO, vakbonden of andere invloedrijke club is, de regenten waken over de centen en spelen elkaar de bal toe, zelfs in het media circuit zitten hun vazallen, waardoor ze verzekerd zijn van een mediaplatform waarin ze keer op keer als gasten mogen opdraven en ons hun geestelijke hersenspoeling gaven, gelijk een goed geoliede propaganda machine.

De kiezer is de grote verliezer, want of je nu CDA, PvdA, VVD, GL of SP stemt, de regenten hebben met hun netwerk uitstekend gezorgd dat er niets gebeurd zonder hun invloedsfeer, want na het uitbrengen van onze stem, gaat men een coalitie aan en smijt men met het grootste gemak de gemaakte verkiezingsbeloften uit het torentje raam en men roept om het hardst mij treft geen blaam, die andere club is infaam en zo regeren ze dus zogenaamd uit uw en mijn naam.

Wil je wat anders, stemde je Fortuyn of nu Wilders of Verdonk, dan ben je verzekerd dat men je beschouwd als een gevaarlijk sujet, een racistische gek of iemand die zijn onderbuik gebruikt, want als het gaat om hun macht dan maakt het hen niet uit wat voor middelen men gebruikt om u en uw politieke voorkeur de mond te snoeren, dan zijn de elitaire regenten niet te beroerd om in de stront te roeren en komen de pek en veren, dan ineens willen ze ons een lesje leren, want kom niet aan de macht van hen die al decennia lang ons land regeren.

Zo zit de vrije mens gevangen, want als je je tegen hen keert wordt dat via kortingen, heffingen, beschuldigingen, verdachtmakingen en zelfs via intimidatie je snel afgeleerd en zo is een democratisch bestel verworden tot een hel van willekeur, zakkenvullen, rechterlijk dwalen, bestuurlijk falen en ze zullen koste wat kost hun gelijk behalen.

Waar ik me echter het meeste over verbaas en echt ik vindt dat bizar en dwaas, is dat we allemaal kankeren, maar massaal miljarden spenderen aan zogenaamde loterijen voor goede doelen en ziedaar wie oplet herkent in de besturen en aanbevelers dezelfde smoelen die jarenlang zaten op de pluche stoelen, want zelfs via de beeldbuis gijzelen ze de democratie in hun perfide dwangbuis.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

goed verhaal. klopt. geen woord frans bij. doorgaan cor!

Anoniem zei

Eerlijk gezegd zag ik wel wat Franse woorden - en zeker die van die taal afkomstig zijn - maar over de inhoud niets dan lof!

John

Anoniem zei

Het is zeer verfrissend om te zien dat ik niet alleen sta in dit denkbeeld . Cor , jij zegt precies wat ik voel en denk over ons regeringssysteem.

Nu blijft de vraag; Wat doen wij hieraan??!!!

Bart

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team