dinsdag 13 november 2007

Het risé van de VVD

Henk Kamp ingezet als de vals spelende rattenvanger van Hamelen, die de kiezers terug moet halen die de VVD verloor door jarenlang falen, maar gaat men het met deze Joker uit de regenteske koker het ook halen ?

De VVD deed aan de8 jaar van de puinhopen van Paars dapper mee en als ware dansers op het slappe koord, gooiden ze de PvdA overboord en omarmden de CDA en samen pesten ze in de Bak van Ellende de LPF fluks en snel weg.

Deze LPF bleek een ware Lijst Politiek Faillissement, door ruzie en achterdocht, maar ook door politieke machinaties van de regenten en hun mediavrinden was het ontmantelen van de politieke bom in het Nederlandse parlement een fluitje van een cent.

Men had in 2004 Wilders in het vizier en met het grootste plezier, ontdeden ze zich van deze luis in hun pels, want men was in VVD kringen niet gediend van de recht voor zijn raap taal van deze parlementariër, die de problemen niet langer met de mantel der multicul liefde wilde toedekken.

Samen met maatje Oplaat koos hij binnen de VVD voor een rechtsere koers van hun partij. Met tien stellingen wilden zij het debat in de VVD verlevendigen, dus men liet met leedvermaak de éénling Wilders vertrekken, de groep Wilders was geboren en Nederland kon ineens weer een nieuw geluid in de tweede kamer horen.

De VVD had het stemmen kanon Rita in hun midden, maar met enige manipulatie en masseren konden we aanschouwen dat men Mark Rutte meer vertrouwen gaf en zei men tegen boute Rita ga terug naar af en in je hok, want anders krijg je het met de baronnen aan de stok.

Ze verloor nipt tijdens de éérste lijsttrekkers verkiezing van de VVD door een ietwat gekleurde procedure en zo kreeg Rutte 51,5 procent van de stemmen en zij 46 procent.

De kiezers gaven echter een ander signaal, met de megazege van Rita binnen de VVD stond de hele partij elite voor paal en ook Wilders bleek ineens goed voor 9 zetels en Rutte verloor als kopman en lijstaanvoerder van de nummer twee en was daar absoluut niet blij mee.

Binnen de VVD laveerde men als een stuurloos schip van de ene naar de andere politieke klip en keek men sip naar afkalving van de partij en was men verre van blij met de prominent en alom geliefde Rita Verdonk en al helemaal niet met de winst en groei van oud partijlid Geert die hen destijds niet tot rechts had bekeerd.

Goede raad was duur, maar erger was dat om met Zalm maar even te spreken, na het zoet kwam meer en meer het zuur en dus vond Markje dat hij niet goed kon functioneren met een tweede vrouw die hem keer op keer in de wielen reed, dus was het Mark die Rita in de ban deed.

Opnieuw een VVD gekrakeel, het orakel uit Diever zag Rita liever, maar anderen kozen voor Mark er leek een scheuring op komst, de liberalen kronkelden als een emmer vol alen in een emmer met snot, maar niemand daar schaamde zich kapot.

In een prachtige geënsceneerd theater kwamen de baronnen en prominenten voor het oog van de media bij elkaar, maar na de krokodillentranen, prachtige speeches, waar gekende voor en tegenstanders van Rita met elkaar stuivertje wisselden, werd Rita verzocht lid te blijven, maar ook om haar zetel op te geven, zo tonen de Liberalen hoeveel zij om de ware democratie geven.

Mark zou zich nu uitstekend moeten kunnen profileren, maar helaas, Mark kan het maar niet leren, dat links van de PvdA en SP is en dus komt Mark niet uit de verf, hij lijkt teveel, veels te veel op de sluwe Vos genaamd Wouter Bos, geen ramp, de VVD heeft nog de Joker Henk Kamp en in een laatste poging van ultieme politieke kramp hoopt men dat met zijn aanpak men een stokje steekt voor de verdere uitholling van de VVD.

Maar het grote publiek is van deze draaikonten ondertussen dood en dood ziek en Kamp mag dan een betere politicus zijn dan Mark Rutte, maar Wilders heeft de toon allang gezet en Rita populair als ze is, zal ook haar zetels scoren, dus waar moet Kamp in hemelsnaam dan de winst aanboren.

Nee de VVD heeft de slag bij voorbaat verloren en zal zich moeten beraden of ze als liberalen nog wel na jarenlang laveren en regeren de afrekening voor hun wanbeleid kunnen ontlopen, natuurlijk blijven de baronnen op ons slechte geheugen hopen.

Langzaam maar zeker zien we de regenten partijen zich ontbinden, want ook binnen de PvdA is het geen pais en vré en ook binnen het CDA ziet men met lede ogen de aanhang teruglopen, de traditionele regentenkliek maakte dit eens zo mooie land dood en dood ziek, de kiezer wakker geschud door Pim Fortuyn, stelt meer een meer de diagnose dat men de regenten moet lozen.

Want er is van alles mis, of het nu gaat om nationaal, regionaal of lokaal bestuur, OM of rechtspraak, Verkeer of Waterstaat, Onderwijs, of gezondheidszorg, immigratie of woningbouw, overal staat de burger letterlijk in de kou en mag de prijs betalen voor datgene wat mis is gegaan door bestuurlijk falen

In halen zijn ze ijzersterk en zichzelf baantjes en machtsposities bezorgen, daarin zijn ze volleerde grootmeesters, of het nu links of rechts is, de regenten denken alleen aan hun eigen centen, waarmee ze ruimhartig strooien door elkander de baantjes te gunnen.

Kamp zou eens de DNA van de regenten aan de kaak mogen stellen, want menig geflopte politica en politicus neemt zitting in bestuursfuncties of riant betaalde adviescommissies of organen, want daarin hoeven ze zich schijnbaar niet of nauwelijks te bekwamen, het zijn net publieke vrouwen achter te grote roze ramen, die zich nergens voor schijnen te schamen, ongeacht wat ze eruit kramen.

Geen opmerkingen:

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team