vrijdag 23 november 2007

100 dagen en 400 vragen

100 dagen en 400 vragen

Onze regenten gingen 100 dagen ter veld, het kostte een vermogen aan geld en hun dagen zijn politiek geteld, want de bevolking heeft allang een oordeel over hun wanbeleid geveld.

De kabinetten van Balk van Ellende zijn geen van allen een lang leven beschoren en zo heeft ook het laatste kabinet allang het vertrouwen van de kiezers verloren, zoals gebruikelijk bij de regenten, zijn niet zij de schuldigen, maar liggen de oorzaken gecompliceerd en heeft de burger het uiteraard weer eens verkeerd, we worden door idioten geregeerd, maar die woordkeuze is natuurlijk politiek incorrect en verkeerd.

Een klein historisch overzicht, voor men mij van demagogie beticht, de Bak vol ellende heeft in 5 jaar tijd tot al 4 kabinetten geleidt, voorwaar een prestatie van jewelste, waar menig bananenrepubliekje jaloers op zou zijn, maar onze regenten krijg je met dit soort cijfers niet klein.

• Kabinet-Balkenende I (2002),
• Kabinet-Balkenende II (2003),
• Kabinet-Balkenende III (2006),
• Kabinet-Balkenende IV (2007).

Alleen al het laatste Kabinet zorgt voor dolle pret, want met Kabouter Bos werd het in Nederland zoveel beter, althans volgens zijn boek, maar bij de PvdAllochtonen is al jarenlang de realiteitszin zoek en binnenkort valt ook voor hen het Balkenende IV doek.

Niets wordt er beslist en als men iets heeft besloten dan is het dat men een commissie aanstelt die dan weer zich buigt over de problemen en de hordes die de regenten maar niet willen nemen, of die weer ergens een duur betaalde manager lenen om hun rapport extra gewicht te verlenen. Zo loopt het landsbestuur min of meer op haar laatste benen, maar ik en u kunnen er geen traan om wenen.

Een echte soap waardig, heeft men Wouter Bos gelanceerd als de beste minister van financiën die ooit dit land heeft geregeerd, daarvoor kwam het verlossend bericht uit onverdachte socialistische hoek, het Verenigd Koninkrijk, waarbij je je dan meteen afvraagt hoe dit kan, want de beste man heeft nog geen half jaar zijn stoel bezet, laat staan een financieel beleid neergezet, we wachten nog op de resultaten van de enorme financiële gaten, maar ja Bos is de held van links en dat alleen al is goed voor een nominatie.

Van A naar Beroerder is het credo in ons wegennet waar men van oost naar west en van noord naar zuid iedereen maar even in de file zet, want de wegenbouwers hebben dolle pret met dit verkwistende kabinet en hebben tientallen op en afritten afgezet, want ze werken aan de weg, brug of viaduct, maar wat geen demonstrant is gelukt, is voor hen een peuleschil Nederland staat heerlijk regelmatig urenlang in de file stil.

Het onderwijs is in rep en roer, maar daar hebben de regenten met Plasterk geen probleem mee, die doet gewoon lekker aan de regenten waanzin mee welwillend en met zijn bevroren hautaine glimlach zal hij ze te woord staan en vol begrip ze naar huis sturen met de mededeling dat er spoedig een commissie gevormd zal worden die hun problemen zal doorlichten en hem zal voorlichten, waarna hij het kabinet de bevindingen zal voorleggen, waarnaar we overgaan tot de waan van de dag.

Probleemwijken, no problemo voor onze minister Vogelaar, die roept geef de allochtonen, illegalen en anderen die hier net zijn gekomen, maar de huizen die vrij komen, wij als rechtgeaarde socialisten zullen die kapitalisten wel afromen en de autochtonen mogen de rest van hun leven dromen over de huizen die voor hen nimmer vrij zullen komen, dat heet dan solidariteit en ik noem dat waanzinnig beleid, maar ja ik ben ook geen socialist hetgeen de lezer allang wist.

Eurlings heeft het door en roept iets over het spoor, er moeten meer en vaker treinen gaan rijden, alleen heeft hij er even geen geld voor, maar het klinkt wel leuk en dapper, alleen staat de flappentapper op nul, dus is het kretologie en flauwekul, maar ja verder is het een goeie sul.

Defensie is ook met deze club reuze blij, ze krijgen er bij de marine veredelde gemotoriseerde sloepen bij, maar verder verdwijnt zo ongeveer alles wat slagkracht heeft, maar we weten dat we de strijd tegen het terrorisme gaan winnen althans als ze we de leugens mogen geloven die ze verzinnen.

Tineke Huizinga maakt een potje van haar dossiers, maar ook dat mogen we haar niet aanrekenen, ze doet haar best net als de rest, ze heeft alleen van besluitvaardigheid geen kaas gegeten en is vergeten dat als je iets roept en belooft men je er ook aan wil houden en dat men in tegenstelling tot in kerk in dit land allang niet meer in wonderen gelooft.

Ontslagrecht werd een titanengevecht, maar ook dat hebben ze op een Haagse wijze opgelost, gewoon vooruitschuiven en jawel ze komen er weer mee weg, want het kabinet laten vallen dat kan en mag niet gebeuren, wie moet dan zorgen voor het verdelen van de baantjes onder de slinkse kippetjes en haantjes.

Politiek in Nederland is door en door ziek, men beschimpt een parlementariër die gewone mensentaal spreekt, men fiatteert illegalen, men fêteert haatzaaiende groepen en men loopt in de wandelgangen en op de buis te roepen dat we niet in 'wij zij' mogen denken, maar meer aandacht en begrip aan de vandalen en nietsnutten moeten schenken.

100 dagen en 400 vragen, ach ik kan er wel duizend bedenken, maar wilde alleen even aan wat hoogtepunten aandacht schenken, vergeten ben ik nog de belastingdruk, het falen van justitie en politie, de chaos in de gezondheidszorg, de opvang van kinderen, maar verder gaat alles naar wens en werken we samen aan een beter en mooier Nederland en moeten we ophouden met doemdenken en vooral aan columnisten zoals ik en kritische anderen geen aandacht schenken.

Wij zijn de onderbuik van dit land, de gevaarlijke rechtse extremisten, die via woord en geschrift klagen en opkomen voor de vrijheid van het woord, die door de regenten door intimidatie en ongeoorloofd tappen en gijzelen deskundig is vermoord, maar waar je hun vazallen wijselijk nimmer over hoort, wellicht goed voor een nieuwe commissie of een leerstoel waar men dan weer een bevriende relatie aan een riant inkomen kan helpen, maar de opkomst van deze stroming kan men echt niet meer stelpen, de geest zal uit de fles komen en alle vuiligheid zal dan aan het licht komen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
John van Rhijn zei

Weer een voortreffelijk stuk van de 6Mb, waarin ik onmiddellijk de hand van Cor herken.
Regeren schijnt vandaag de dag te bestaan uit het samenstellen van commissies om dan vervolgens uit dat besluit actie te ondernemen. Zo worden wij dus geregeerd door commissies, waarvan overigens de conclusies veelal vooraf bepaald zijn. Ze kosten in elk geval geld dat op de een of andere manier nooit ergens anders vandaan gehaald kan worden dan bij de bevolking, hoewel er toch behoorlijk over de balk gesmeten wordt.
Uit de honderd dagen bevolkingsonderzoek heeft men inmiddels geheel en al zelfstandig maar liefst achttien nieuwe belastingen ingevoerd, waaraan ongetwijfeld onze masochistische inslag ten grondslag moet liggen, daar deze maatregelen anders onverklaarbaar zijn in een tijd waarin het economisch voor de wind gaat.
Regeren is dus ook het volk uitzuigen, omdat het daar kennelijk om verzocht heeft, zullen we maar denken.
Moeders ging altijd beter met geld om. Zij was niet zo inhalig en kon altijd wel oplossingen bedenken zonder op mijn zakgeld te korten.
Bedankt moeder.

John

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team