zaterdag 23 juni 2007

Ter Horst: Anoniem solliciteren bij Rijk

Ter Horst: Anoniem solliciteren bij Rijk

De Telegraaf.

DEN HAAG - Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) wil anoniem solliciteren bij de Rijksoverheid invoeren. Ze begon eerder als burgemeester van Nijmegen een proef met anoniem solliciteren bij die gemeente.

„Als uit het Nijmeegse experiment ook maar enigszins blijkt dat het werkt, zal ik het kabinet voorstellen deze regeling ook bij het Rijk in te voeren”, aldus de minister zaterdag in het AD.

De eerste ervaringen van de proef in Nijmegen waren positief. Volgens de gemeente maken allochtonen meer kans om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek als hun naam, nationaliteit en geboorteplaats zijn weggelakt uit hun sollicitatiebrief.

Maar Nijmegen vond in april de resultaten toch nog niet overtuigend genoeg en besloot de proef daarom met een half jaar te verlengen.

Uit een groot onderzoek begin juni bleek al dat bijna acht op de tien werkzoekenden denkt dat anoniem solliciteren helpt om iedereen - autochtonen, allochtonen, mannen, vrouwen, ouderen en jongeren - een eerlijke kans op een baan te bieden. Allochtonen en jongeren tot 25 jaar bleken nog nog iets positiever.
Uit een ander recent onderzoek bleek dat vier van de tien werkgevers positief zijn over anoniem solliciteren.


De uitverkoop van Nederland gaat nu wel heel snel.
O ja en de eerste keer liegen mag!!!!

Je zal mensen toch maar durven dwingen hun naam, dus hun identiteit op te geven voor het krijgen van een baan.

Een groter bewijs van minachting voor allochtonen is er niet.
Als Ter Horst zo flink is, dan voor iedereen.


Deelnemen aan de discussie surf dan even naar het Forum

Geen opmerkingen:

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team