dinsdag 30 november 2010

Het tientje van Lieftinck

door Cor Stoker


Dagelijks worden we bestookt met financiële berichten waarbij het ene na het andere land om steun vraagt en de slangenbezweerders en medicijnmannen van de politiek en financiële wereld om het hardst roepen dat we als burgers ons nergens druk om hoeven te maken.

Wie wel eens van het domino effect heeft gehoord zal het navolgende niet bevreemden, ik ben geen econoom, ook geen financiële deskundige, maar slechts een simpele oud ondernemer en huisvader die leerde dat je geld maar één keer kunt uitgeven, terwijl onze overheden met een megaschuld doodleuk het geld dat ze niet hebben uitlenen aan hen die nog minder hebben.

Griekenland heeft jarenlang de Eu belazerd met creatief boekhouden, maar dat was geen probleem, de bomen groeiden door tot aan de hemel, geld stroomde virtueel binnen, want de consumptie maatschappij kocht op de pof en wie een hypotheek wilde moest genoegen nemen met producten als beurshypotheken want je verdiende aan de stijging van de koersen en stijging van de huizenmarkt.

Kortom geld genoeg op de lat, totdat de banken de kous op de kop kregen en de zeepbel uiteenspatte, alle spaartegoeden kwamen in gevaar en om geen wereldwijde paniek te veroorzaken ging men deze banken met hun jarenlange wanbeleid redden, dat deed men vreemd genoeg door geld aan de banken te lenen dat men eerst van de banken leende (ja creatief zijn ze hoor als ze geld willen uitgeven)

Want de systeembanken moesten kostte wat kost gered worden met belastinggelden en leningen, want anders zou al het betalingsverkeer een chaos worden, vervolgens zagen we de banken doodleuk hun managers en top mensen vette bonussen uitkeren maar ach dat kan ons toch niet meer deren.

Maar na ABN-Amro, Fortis en ING verdween ook de DSB de laatste werd uiteraard niet gered, die was voor jan en ingrid met de pet, dus voor hen met hun hypotheek einde van de woonpret, miljarden werden geïnvesteerd en Zalm werd als banken redder geïnstalleerd, die moet de geïnvesteerde centjes terug verdienen, maar na zijn Euro wissel truuk kan ik wel grienen.

Na alle ellende kwamen de Spanjaarden ook al klagen en om hulp vragen, geen nood we hebben nog geld genoeg, dus in de buidel getast en meteen ook maar Portugal geholpen, maar toen kwam Ierland aan zet en ook die moest aan het infuus, waardoor de Europese ziekenboeg begon te lijken op een avondje flink stappen in een malafide kroeg met de hele EU ploeg.

U denkt wat heeft dat met Lieftinck te maken en voor de jongeren onder ons, wie the fuck is Lieftinck, nou ik ga u dat straks uit de doeken doen, het gaat tenslotte om uw en mijn poen.

Europa en de VS zetten de drukpersen een tandje hoger en de Pleuro’s en Green Bucks rollen met een sneltreinvaart van de pers en maakt men grootse gebaren, miljarden vliegen door de ether, want rupsje nooit genoeg is een onverzadigbare eter en ondertussen verliezen de pensioenmaatschappijen links en rechts vermogens en voor ik het vergeet ook de “geredde” banken hebben flink in de failliete boedel geïnvesteerd want ze hadden van het verleden dus ook niets geleerd.

Staatsobligaties verworden tot toiletpapier met prachtige rentes die straks niet kunnen worden opgehoest en voor je het weet zie je net als bij een nog niet zo lang grijs verleden de hyper inflatie de kop opsteken, maar de Jager van financiën beweert bij hoog en laag dat de belastingbetalers er niets van zal merken en de draaikont Wellink van de NSB (nee niet die partij maar de Ned Staats Bank) doet ook al aan het verduisteren van de problematiek mee.

Huizenmarkt blijft maar dalen, dus ook uw geïnvesteerde kapitaal in grond, steen hout en staal, verkopen staan nagenoeg stil en ook de koopkracht lijkt meer en meer minder vast en hard en menigeen komt tot de conclusie dat of de maanden langer worden of de lonen minder, want overal klaagt men steen en been, de centjes vliegen je de zak uit.

De Staatsschulden stijgen met giga snelheid met bijna die van het geluid de pan uit, maar wees gerust de overheid heeft dat brandje straks adequaat geblust we komen aan de kern en oplossing van het mega probleem en roep nu straks niet die vent is gek, echt wie zoals de EU op glad ijs loopt gaat als vanzelf op zijn platte bek (exusé le mot) en u en ik mogen de scherven betalen.

We weten het, kunnen het weten, maar weigeren het te accepteren, de domino stenen staan opgesteld, keurig gerangschikt, het wachten is alleen op het omvallen en dan gaat het Lieftinck scenario aan de slag, als een dief bij nacht en dag, zal men alle rekeningen blokeren en de geld automaten sluiten, nee ik verzin dit niet lees maar eens hier en hier om u even wakker te schudden.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog kregen alle Nederlanders tien gulden tijdens de grote geldzuivering die Lieftinck op touw zette. In de week waarin alle oude bankbiljetten en munten moesten worden ingeleverd - om vervolgens te worden geruild voor nieuw geld - moest men rondkomen van deze tien gulden. Deze geldzuivering was nodig om een einde te maken aan de geldcirculaties, die tijdens de Duitse bezetting werden uitgezet

Om straks alle ellende op te heffen zal men een dergelijk plan ook in de Eurozone gaan toepassen en mogen we onze hand ophouden voor de grootste wisseltruc aller tijden, waar menig illusionist het water van in de mond zou krijgen, zo heb je wat en zo hebben we allemaal niets meer, want pluk maar eens van een kale kikker een mooie veer.

Doemdenken zal men dit noemen, een waanidee, van een doorgedraaide gek, maar is mijn gedachte echt zo gek, wacht even met de veren en het pek en bedenk dat het allemaal al eens is gebeurd, het echt niet uniek is, want al menig Zuid Amerikaans land ging ons voor en ook onze regenten spelen al met de gedachte dat ze in één klap verlost zijn van hun enorme tekorten en staatsschuld.

Reken eens simpel mee, u heeft een inkomen van 30.000 euri, met een hypotheekschuld van 100.000 maar uw uitgaven zijn jaarlijks 60.000 pietermannen, bovendien heeft u aan uw kinderen, familie of goede vrienden 4 keer 100.000 uitgeleend die u weer van de bank leende op basis van schimmige onderpanden, kijk zo lenen onze landen aan de buren en hoelang kan dat zonder problemen voortduren.

Straks staan we in de rij en zijn we reuze blij dat we nog wat terugkrijgen voor het opgespaarde monopolie geld, dat we de Euro noemen, rien ne va plus de centen zijn niet meer voor u, een casino kreet die voor je het weet opgang zal doen in de Eurozone, de Dollar landen en alle andere spelers op de valuta markten, maar slaap zacht want de Jager houdt trouw de wacht en deze nachtmerrie is een hersenspinsel van een overspannen geest die bang is voor het hyperinflatie beest.

We werden keer op keer gewaarschuwd, geld verdampt sneller als water in de ton bij een tropenzon, maar men houdt de mensen dom en onwetend en bezwerend roept men dat ze gezamenlijk de schulden zullen dekken maar als het erop aankomt, dan mag de massa verrekken en zullen de rijken en machtigen der aarde naar hun paradijsjes vertrekken en hun wollige taal over solidariteit over ons uitstorten, hun dure panden en kapitale kunstcollecties staan garant voor een weelderige doorstart voor hen die dan lachen om het nieuwe tientje van Lieftinck, want zij houden de hoofdprijs en de macht denk daar maar eens over na, voor u mij uitlacht.

reageren kunt u o.a op mijn weblog of op het forum de mooiste stek


Het Vrije Volk

Geen opmerkingen:

Welkom op de 6Mb blog

Welkom bij de 6Meibeweging blog

Deze blog is één van de vele activiteiten die de 6Meibeweging initieert om u en anderen te betrekken bij opzet en doelstellingen van de 6Mb.

U kunt reageren op de artikelen, columns, forum berichten enz. waarbij het vanzelf spreekt dat we ALLEEN die berichten en reacties accepteren die binnen het kader van de fatsoen- en algemene omgangsvormen acceptabel zijn. Scherp en hard mag, maar als u eens lekker wilt fulmineren/schelden doe dat voor de spiegel maar niet hier.

Kunt u zich vinden in de 6meibeweging, wordt dan lid van ons forum, maak anderen op ons attent en doe mee, de 6Mb is van burgers, voor burgers, door burgers, zonder een politiek manifest of dogma’s, maar een volksbeweging tegen de regentencultuur.

Doe mee en werp het regentenjuk van de particratie af en kies voor echte democratie.

Het Weblog 6Mb Team